Hrvatski radio

Radio Osijek

Sportaši Osječko-baranjske županije kod župana Ivana Anušića

31.01.2019.

13:18

Autor: Krunoslav Inhof

foto: Krunoslav Inhof / HRT

foto: Krunoslav Inhof / HRT

Foto: - / -

Godišnji prijam organiziran je u četvrtak za predstavnike klubova nositelja kvalitete, vrhunske sportaše 1. i 2. kategorije, predstavnike školskih sportskih društava i predstavnike sveučilišnog sporta, te osvajače medalja na državnim prvenstvima s područja Osječko-baranjske županije.

Župan Anušić tom je prigodom istaknuo kako će i u budućnosti raditi na sustavnom i planskom stvaranju sportaša jer je sport način života i odgoja kojim nastaju kvalitetniji ljudi: "2018. godina je možda sportski najuspješnija godina za Hrvatsku, pa i Osječko-baranjsku županiju jer su sportaši s našeg područja bili sastavni dio tih uspjeha. Osječko-baranjska županija dobro i kvalitetno prati svoje sportske klubove, osobito kroz našu sportsku zajednicu. I ovom prigodom želim naglasiti da je sport izuzetno bitan za svako društvo, za razvoj i stvaranje kvalitetnih ljudi. Bavljenje sportom je izuzetno bitno sportom jer društvena, zajednica, škola, obitelj nekada ne uspiju sve držati pod kontrolom, ali sport to uvijek uspije, osobito u vrijeme odrastanja mladih ljudi. Sport je važan za svaku osobu, kroz njega je puno mladih izašlo na pravi put, naučilo i kako pobjeđivati i kako gubiti, kako kvalitetno i normalno funkcionirati u životu. Trebamo ga stoga podupirati, i to ne samo načelno nego i konkretnim mjerama, financijski i kroz infrastrukturu, kao i sve ono što će sport činiti lakše dostupnim djeci, mladima i svima koji se njime žele baviti", rekao je Anušić.

U ime sportaša zahvalio se najbolji sportaš grada Osijeka i Osječko-baranjske županije za 2018. godinu, gimnastičar Robert Seligman: "Zahvalan sam što sam dobio tu čast i privilegiju obratiti se u ime svih sportaša i zahvaliti se županu Ivanu Anušiću jer on je čovjek koji apsolutno prepoznaje sport i činjenicu da je on vrlo važan dio društva. Županija izdvaja značajna sredstva iz proračuna za Sportsku zajednicu koja to prosljeđuje klubovima i sportašima kojima je to potrebno. Bez tih sredstava klubovi i sportaši ne bi mogli opstati, a posebice ljudi koji se brinu o nama sportašima kako bismo mogli i ostvariti rezultate i prezentirati nas u Europi i svijetu. Na kraju krajeva, naša misija nije samo ostvariti uspjehe, već biti ambasadori svojih gradova i zemlje diljem svijeta", rekao je Seligman.

Čestitke su sportašima uputili rektor Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku Vlado Guberac i pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu Sandra Filipović. Glavni tajnik Sportske zajednice Osječko-baranjske županije Dubravko Ižaković istaknuo je kako su u županijskom proračunu potpore za sportu u 2018. godini iznosile 4 milijuna kuna, dok će za ovu godinu biti povećana na 4,9 milijuna kuna, od čega će se 3,5 milijuna kuna plasirati preko javnih potpora i Zajednice.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.