Hrvatski radio

Radio Osijek

Sportaši Osječko-baranjske županije kod župana Ivana Anušića

30.04.2021.

13:26

Autor: OBŽ / Radio Osijek / KI

foto Radio Osijek / KI

foto Radio Osijek / KI

Foto: - / -

Povodom rezultata ostvarenih u prošloj, te dosadašnjih rezultata u 2021. godini, vrhunske je sportaše, predstavnike klubova nositelja kvalitete sporta te predstavnike školskog i akademskog sporta primio osječko-baranjski župan Ivan Anušić.

Tradicionalni je to godišnji prijam, koji se inače održava početkom godine, no ove je održan nešto kasnije zbog nepovoljne epidemiološke situacije. Župan Anušić tom je prigodom istaknuo kako će i u budućnosti raditi na sustavnom i planskom stvaranju sportaša jer je sport način života i odgoja kojim nastaju kvalitetniji ljudi: "Uvijek kažem da je sport nevjerojatno bitan za svako društvo, za razvoj i stvaranje kvalitetnih ljudi. Dans su izazovi pred mladim ljudima ogromni. Na svakom koraku prijete opasnosti poput interneta, droge, alkohola, nikotina, kocke. Upravo sport tu može pomoći i izvući mladog čovjeka iz tog ponora. Ponekad društvena, zajednica, škola, obitelj zakažu, ne uspiju sve držati pod kontrolom, ali sport to uvijek uspije, osobito u vrijeme odrastanja mladih ljudi. Sport je važan za svaku osobu, kroz njega je puno mladih izašlo na pravi put, naučilo i kako pobjeđivati i kako gubiti, kako kvalitetno i normalno funkcionirati u životu. Osječko-baranjska županija je na raspolaganju, tu je kako bi pomogla koliko može, tu smo za sportaše kojima nastojimo pomoći i konkretnim mjerama, financijski i kroz infrastrukturu. Sportaše molim da svojom inicijativom i idejama kažu na koji način možemo osnažiti sport, gdje možda griješimo i gdje možemo nešto kvalitetnije napraviti", rekao je Anušić.

U ime sportaša zahvalio gimnastičar Robert Seligman: "Zahvalan sam Osječko-baranjskoj županiji i Sportskoj zajednici Osječko-baranjske županije što i u ovo vrijeme pandemije nisu uskratili podršku koju apsolutno osjećamo. Iznimno mi je drago što prepoznajete sport kao važan dio našeg društva, ali isto tako i kao zdravstvenu prevenciju. Bez obzira na trenutačnu situaciju vrijedno treniramo i koliko možemo nastupamo, a nadam se kako će uskoro i pandemija završiti kako bi se vratili na stare staze", rekao je Seligman.

Rektor Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera Vlado Guberac pozdravio je nazočne sportaše u ime 17.000 studenata osječkog Sveučilišta: "Zahvaljujući studentima s pravom možemo reći da smo grad mladosti. Ti mladi ljudi su naša budućnost. Prije godinu dana rekao sam da Sveučilište planira utemeljiti Kineziološki fakultet, a sada sa zadovoljstvom mogu reći da je utemeljen, ali i da ćemo uz redovan studij imati i izvanredan kako bi ga mogli pohađati i oni zaposleni. Ovom prilikom ističem i odličnu suradnju Sveučilišta s Osječko-baranjskom županijom kada su u pitanju zajednički projekti, a vjerujem da će takva ostati i u budućnosti, posebno kad su u pitanju mladi i sport", rekao je rektor Guberac.

Pročelnica Upravnog odjela za turizam, kulturu i sport OBŽ Tatjana Roth čestitala je svim sportašima na ostvarenim uspjesima posebice s obzirom na tešku, nepredvidivu i ograničavajuću 2020. godinu: "Osječko-baranjska županija je itekako sportska županija koja kroz svoju Športsku zajednicu, kroz kapitalna ulaganja i sufinanciranje velikih sportskih događanja itekako promovira sport i doprinosi stvaranju vrhunskih, rekreativnih i poluprofesionalnih sportaša. Težimo motivaciji građana na tjelesnu aktivnost, a sportaši su izvrstan primjer obaranja rekorda i postavljanja vlastitih ciljeva, pri čemu bih posebno naglasila sport osoba s invaliditetom kojeg je potrebno ugraditi u sportske sustave. Na tome posebno čestitam gospodinu Županoviću koji nam neprestano dokazuje da nisu događanja ta koja nas odrede u životu, već način na koji se mi postavimo prema tome", istaknula je Roth.

Glavni tajnik Športske zajednice Osječko-baranjske županije Dubravko Ižaković čestitao je svim sportašima što i u vrlo teškim i izazovnim vremenima uspijevaju polučiti vrhunske rezultate i zadržati disciplinu treniranja: "Zahvaljujem se Osječko-baranjskoj županiji i županu Ivanu Anušiću koji je dao značajan doprinos djelovanju sporta na području Županije. U proteklom su razdoblju povećana proračunska sredstva za sport, interveniralo se i u drugim prilikama kada je bilo potrebno, a nadam se da će se ovakva suradnja nastaviti i u budućnosti kako bismo zadržali naše sportaše i sportske djelatnike na našem području", rekao je Ižaković.

Župan Ivan Anušić potom je uručio priznanje za doprinos sportu u Osječko-baranjskoj županiji Seni Matešić, koja je završila sportsku karijeru u matičnom Košarkaškom klubu Mursa Osijek, a ona je zahvalila svima koji su je pratili i podržavali u karijeri te svima.

Nakon tog prijema, upriličeno je i primanje za odbojkaše i trenere MOK Mursa-Osijek, seniorske pobjednike odbojkaškog Kupa Hrvatske u sezoni 2020./21.

Galerija
foto Radio Osijek / KI, Foto: -/-
foto Radio Osijek / KI, Foto: -/-foto Radio Osijek / KI, Foto: -/-foto Radio Osijek / KI, Foto: -/-foto Radio Osijek / KI, Foto: -/-foto Radio Osijek / KI, Foto: -/-foto Radio Osijek / KI, Foto: -/-foto Radio Osijek / KI, Foto: -/-foto Radio Osijek / KI, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.