Hrvatski radio

Radio Osijek

Stadion Nenada Bjelice

28.08.2013.

20:47

Autor: Željko Kovačević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Bjelica je u uzvratnom susretu, unatoč izgubljenoj utakmici matirao Dinamo

I opet je bio drag, pristojan i skroman – „Bio bih arogantan da kažem da nisam pomislio kao nećemo proći. Kada je Dinamo zabio treći gol vjerovao sam u svoje dečke, no prolazilo mi je kroz glavu da možda ipak nećemo proći.“ – I? – „Pokušao sam biti miran i donijeti pravo rješenje u tom trenutku...“  - I je,    29-godišnjeg  Romana Kienast-a uveo je u 81, a ovaj mu je vratio minutu kasnije ulaskom u Ligu prvaka – „Prošle godine 700 minuta 7 golova u prvenstvu. Ovog ljeta ga nije bilo zbog operacije koljena. On je klasična špica i opasan je što je i dokazao“.

I sad će se stadion zvati po Nenadu Bjelici – „Ma ne, ima zaslužnijih ljudi od mene iako sam puno napravio u dva i pol mjeseca. Drago mi je da je neko iz Hrvatske, Osječanin, doveo klub u Austriji do Lige prvaka, a što vjerojatno ne bi napravio bez podrške obitelji i prijatelja“ – E sad u Bundesligu, Njemačku – „Znaju oni za mene, no nakon ovog rezultata izgledno je da me netko danas, sutra i pozove“

Sammir te skoro „stajao glave“ – „Ma ne samo Sammir već i Fernandez, i Sudani, i Brozović. Malo su nas izgleda u Zagrebu podcijenili, a nakon primljenog gola stvarno nisu imali što izgubiti. Zato svaka čast mojim dečkima!“ – No,opet je matirao Bjelica – „Kada je izašao Halilović dobili smo predah u sredini gdje su moji dečki počeli padati, a ja nisam imao rješenja na klupi. I iako je Beqiraj dao gol dobili smo utakmicu“.

Da se poslužim još jednom šahovskom i primjenim je na nogomet:Nogomet je igra s konačnim rješenjem koje zahtijeva prethodni pregled neograničenoga mnoštva mogućnosti.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.