Hrvatski radio

Radio Osijek

Startala Erste Plava Liga

01.05.2015.

08:13

Autor: Stjepan Filipović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Osijeku je startala ovogodišnja Erste Plava liga. Po dvoje najboljih iz svake discipline nastupit će na finalu Erste Plave lige, 8. rujna u Zagrebu, u sklopu Hanžekovićevog memorijala.

Ovo jedinstveno atletsko natjecanje osmoškolaca treću godinu zaredom organizirao Atletski klub Pro Sport s partnerima, Erste&Steiermärkische Bank d.d. i Erste Plavim mirovinskim fondovima, ove godine pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sportai Hrvatskog atletskog saveza te uz podršku Zagrebačkog savjetovališta protiv nasilja djece i mladih “Luka Ritz”.
Na stadionu Gradski vrt prvi su trčali i skakali učenice i učenici 6. razreda slavonskih osnovnih škola, a potom oni iz petog, četvrtog i trećeg razreda. Natjecanje je po osječkim školama proteklih dana promovirao i naš najbolji skakač s motkom i ambasador Erste Plave lige Ivan Horvat, rekao je koordinator Lige, Marko Grgurić.
Prošle godine su organizatori iz atletskog kluba Slavonija-Žito, ali i mali slavonski atletičari, napravili pravi podvig, budući da natjecanje zbog kišovitog i hladnog vremena nije održano na stadionu, već u susjednoj sportskoj dvorani i atletskom tunelu. Tamo su bile održane sprinterske discipline, skok u vis i skok u dalj, dok su se ispod tribina stadiona bacali kugla i vortex. I u takvim okolnostima sudjelovalo je čak 539 osmoškolaca iz 35 škola Osijeka, Vinkovaca, Kutjeva, Slavonskog Broda, Požege, Kutine... Prve sezone u Osijeku je, inače, nastupilo 588 natjecatelja.
Osmoškolci se na Erste Plavoj ligi natječu u njima primjerenim disciplinama – utrkama na 60, 100, 300 i 600 metara, skoku u vis, skoku u dalj, bacanju kugle (2 ili 3 kg) i vortexu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.