Hrvatski radio

Radio Osijek

Strategija razvoja sporta grada Osijeka od 2020. do 2030. godine

22.04.2021.

13:27

Autor: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: - / -

U Gradskom vrtu u Osijeku predstavljeno je tiskano izdanje "Strategije razvoja sporta grada Osijeka od 2020 do 2030 godine" .

"Strategija nam pokazuje i dala je odgovore na pitanja: gdje smo sada i gdje želimo biti za deset godina kada je riječ o sportu na području grada Osijeka i ono jednako važno: kako stići do toga cilja. Nakon analize donijeli smo i mjere koje trebamo provesti u narednih deset godina uz konkretne mjere za poboljšanje sporta na području Osijeka, donijeli smo i mehanizme kako ih realizirati. Također smo odredili i nositelje po pojedinim ciljevima koji će ih realizirati i također iznimno važno kontrolu svakog pojedinog koraka do konačnog cilja", istaknula je zamjenica gradonačelnika Osijeka Žana Gamoš.
"Strategiju sporta grada Osijeka Gradsko je vijeće usvojilo prosincu. Službena je inačica dostupna na internetskim stranicama i po njoj već postupamo. Danas imamo zadovoljstvo predstaviti njezino tiskano izdanje koje smo pripremili da bi ona bila dostupnija i da bi imali nešto opipljivo u rukama po čemu ćemo možda još i lakše postupati. Knjiga je tiskana u 300 primjeraka, grafičku pripremu, prijelom mislim da je zanatski na kvalitetan način uinila Gradska tiskara Osijek i sada vidimo kako to u stvarnosti izgleda", rekao je pomoćnik pročelnika za sport i društvene djelatnosti Grada Osijeka, Darko Dumančić.

 

Žana Gamoš

Darko Dumančić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.