Hrvatski radio

Radio Osijek

14:56 / 14.03.2019.

Autor: Vedran Drabek

Sve je spremno za EPSO 2019.

HRT/VD

HRT/VD

Foto: - / -

Europsko prvenstvo u streljaštvu ove će godine u Osijeku okupiti gotovo 600 natjecatelja iz 46 zemalja. Najbolji europski strijelci u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji nastupiti će od 16. do 25. ožujka u disciplinama 10 metara- zračna puška, pištolj i pokretne mete.

Osijek je četvrti put dobio priliku organizirati ovo veliko sportsko natjecanje. Nakon tri dosadašnja izdanja (1985., 2009. i 2013. godine) vrh europske streljačke federacije ponovo je odlučio Osijeku dati povjerenje za organizaciju. Potvrdio je to i Zoran Ćelić, direktor organizacije natjecanja, dodavši kako će natjecanje u Osijeku ujedno biti i premijerno u kojem se finala u seniorskoj konkurenciji neće, kao što je to bila praksa do sada, održavati neposredno nakon kvalifikacija nego su prvi put premještena na završne dane natjecanja.

Najviše pozornosti i ove će godine u Osijeku imati naši olimpijci koji su već ostvarili normu za Olimpijske igre poput Snježane Pejčić, Petra Gorše i Mirana Maričića, dok će domaći strijelci, članovi Građanskog streljačkog društva Osijek nastupiti u juniorskoj konkurenciji i to: Borna Butković, Leon Luka Ćelić i Filip Zadravec, Marijana Matea Štrbac.

Za razliku od dosadašnjih izdanja, najbolje europske strijelce ove ćemo godine gledati u dvorani Gradski vrt budući da streljana Pampas ne zadovoljava standarde potrebne za disciplinu kao što je desetmetarsko zračno oružje. 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.