Hrvatski radio

Radio Osijek

Svečani doček za brončanog Josipa Kunu

12.09.2018.

20:52

Autor: Davor Lončarić

foto: Davor Lončarić

foto: Davor Lončarić

Foto: - / -

Građansko streljačko društvo Osijek 1784. svečano je danas dočekao Josipa Kunu koji je osvojio brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu u korejskom Changwonu. Prva je to velika međunarodna medalja koju je u jedan od najstarijih sportskih klubova u Hrvatskoj od 2003. godine.

Posljednja velika medalja bila je ona Mirele Skoko Ćelić koja je 2003. godine osvojila srebrnu medalju na Europskome prvenstvu, no predsjednik društva Zvonimir Kovačević prijesjetio se tijekom dočeka i dviju velikih zlatnih medalja koje je prije Domovinskog rata osvojila tadašnja članica kluba Jasna Šekarić. Rekao je i kako bronca Josipa Kune nije iznenađenje jer se radi o sportašu koji godinama uporno trenira, a poseban je uspjeh jer je riječ o disciplini 300 metara ležeći s puškom velikoga kalibra za koju su potrebni posebni uvjeti, a Osijek je jedan od rijetkih gradova koji uopće ima uvjete za treniranje. 

"Grad stoji iza ovog projektai mi smo u klub uložili ove godine više od 300 tisuća kuna, no to nije ništa u odnosu na zlatni sjaj ove svjetske brončane medalje. Iako znamo da je ovo najstarija sportska udruga u Hrvatskoj, da se ovdje radi, da je najviše velikih natjecanja u Osijeku upravo u streljaštvu onda je to znak ozbiljnog i kontinuiranog rada, a kad to pojedinačno dođe do izražaja od osobe koja je vrijedna i koja se odriče drugih životnih vrijednosti to je samo znak pažnje i činjenice da se svi moramo pokloniti onima koji nas na najbolji mogući način predstavljaju u svijetu", rekao je čestitavši Josipu Kuni gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić koji mu je predao i  prigodne darove.

A članovi kluba priredili su prigodni domjenak, dobro okupali Josipa šampanjcem te organizirali vatromet s konfetima. Nakon prigodnog fotografiranja i mnoštva čestitki klupskih prijatelja te gradskih i županijskih sportskih dužnosnika Josip Kuna obratio se i medijima. 

Istaknuo je kako je počašćen toplim dočekom u klubu te kako su emocije ponovo na vrhuncu, iako su se malo slegnule tijekom dugotrajnog putovanja zrakoplovom iz Južne Koreje. 

"Za mene je ovo prekrasan doček, prvi put sam u životu osvojio medalju te težine", rekao je Kuna. Dodao je kako su nade u uspjeh postojale, imao je dobre treninge, tehnički se dobro pripremio, a klub mu je logistički osigurao maksimum. Podsjetio je kako se nije lako ni plasirati na svjetsko prvenstvo, a pogotovo osvojiti medalju. 

Najavio je kako već 18. listopada nastupa na Eurokupu u Zagrebu, na kojem također očekuje medalju, a očekuje i dobar plasman sljedeće godine na Europskom streljačkom prvenstvu u Italiji. 

U prilogu poslušajte izjave Josipa Kune, gradonačelnika Ivana Vrkića i predsjednika GSD Osijek1784. Zvonimira Kovačevića. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.