Hrvatski radio

Radio Osijek

Svečano dočekan Dominik Škorjanc

20.07.2021.

20:09

Autor: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: - / -

U povodu osvajanja brončane medalje na Europskom prvenstvu za juniore u disciplini 400 metara prepone, na stadionu u Gradskom vrtu večeras je svečano dočekan član Atletskog kluba "Slavonija - Žito" Osijek Dominik Škorjanc.

"Imao sam peti rezultat u Europi ali u kvalifikacijama sam bio dosta nervozan, nisam mislio da imam u sebi istrčati ovo vrijeme ali kroz polufinale sam pokazao da imam rezultat blizu osobnog i to mi je dalo samopouzdanja u finale. Kad sam došao u finale bilo je glavno ostati smiren i hladne glave i vatrenog srca ući i to sam uspio napraviti. Gledao sam snimku, na 200 metara sam bio osmi, nakon šeste prepone sam bio šesti, ali kada sam vidio da ostali usporavaju, moj plan utrke je inače ubrzati nakon prepone tako da mislim da nisam odstupao od tog plana nešto previše, da nisam nešto posebno ubrzao ali ostali su se većinom raspali nakon šeste prepone i to mi je dalo samopouzdanja i znao sam da je u toj utrci nešto bilo posebno", rekao je Dominik Škorjanc.
"Dominik je kroz cijelu sezonu radio izvrsne rezultate i iz utrke u utrku bio je sve bolji. Ono što je bilo bitno on je bio fizički spreman, a ja sam osobno znao da može izdržati tri utrke. U planu je bilo da trči još 400 metara međutim to smo u zadnji tren otkazali jer bi to bilo možda previše i možda bi ga koštalo medalje. Sigurno je bio spreman, malo smo pokušali kalkulirati na koji način da odradi određenu utrku tako da sačuva snagu za finale i da napravi doista jedan rezultat koji je jako vrijedan. Pred nama je Kenija, imamo još tri dana odmora, u petak putujemo u Sloveniju na pripreme, potom se vraćamo ovdje dva tjedna na stadion i bit ćemo sto posto spremni za Keniju i ja se nadam najmanje prolasku u polufinale jer je tamo konkurencija puno jača, međutim očekujem polufinale i sigurno novi osobni rekord," istaknuo je trener Saša Šešum. U Keniji se u kolovozu održava Svjetsko juniorsko prvenstvo.

Dominik Škorjanc

Saša Šešum

Galerija
-, Foto: -/-
-, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.