Hrvatski radio

Radio Osijek

Svjetska gimnastička elita u Osijeku

16.09.2015.

13:30

Autor: Radio Osijek

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Od četvrtka do nedjelje u Osijeku će se održavati gimnastičko natjecanje "Grand Prix Osijek-Žito Challenge Cup 2015.", najavili su na današnjoj konferenciji za novinare.

Bit će to posljednje natjecanje u ovogodišnjoj seriji Svjetskih kupova, tako da je Osijek ponovno dobio prigodu dodijeliti nagrade ukupnim pobjednicima ove godine. Natjecanje će ujedno biti i posljednja službena provjera uoči Svjetskog prvenstva u gimnastici koje se održava u Glasgowu u listopadu, a koje će ujedno biti i kvalifikacijsko za Olimpijske igre u Riju 2016. godine.

Hrvatsku će u Osijeku predstavljati desetero vježbača: Tomislav Marković i Andrej Korosteljev na parteru, Robert Seligman i Leonardo Kušan na konju s hvataljkama, Marijo Možnik i Tin Srbić na preči, Ana Đerek na preskoku i parteru, Dina Madir na preskoku i dvovisinskim ručama, Ana Poščićna dvovisinskim ručama i gredi, te Karmen Koljanin na gredi i parteru. Andrej Korosteljev pokušat će izvesti novi element koji će, ako uspije, po nemu dobiti i ime.

Kvalifikacije u Gradskom vrtu na rasporedu su u četvrtak i petak, a finala u subotu i nedjelju.

Detaljnu satnicu, informacije o ulaznicama kao i pojedinosti  o natjecanju saznajte na službenoj stranici natjecanja

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.