Hrvatski radio

Radio Osijek

Svjetski kup u Ljubljani: Vugrinski i Seligman

09.04.2016.

18:20

Autor: HINA

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zagrebački gimnastičar Kristijan Vugrinski prvog finalnog dana Svjetskog kupa u Ljubljani osvojio je broncu na konju s hvataljkama s ocjenom 14.750, dok je iskusni Robert Seligman bio četvrti sa 14.650 bodova.


"Presretan sam što sam osvojio prvu medalju u karijeri na turnirima Svjetskog kupa. Jest bronca, ali s time se počinje. Imao sam jednu grešku u vježbi s odbitkom 0.3 boda, da to nisam napravio, ocjena bi bila preko 15.000, ali sve u svemu, jako sam zadovoljan", rekao je Vugrinski nakon finala.
Za razliku od njega Seligman se u svoj Osijek vraća nezadovoljan. "Dobro sam se zagrijao, ali imao sam bolove u ruci, puno jače nego u kvalifikacijama. Još sam i nastupao prvi pa sam morao ići na sve ili ništa. Ne mogu reći da je ispalo ništa, ali nisam zadovoljan. Pogriješio sam na elementu na jednoj hvataljci koji sam ubacio u vježbu da podignem startnu ocjenu, no pogriješio sam, ispao dolje, ali nisam pao, izvukao sam se, borio se do kraja. Ipak, vrijedim više, ne mogu biti zadovoljan s ovime. Vjerujem da ću se krajem mjeseca na Svjetskom kupu u Osijeku pokazati u pravom svjetlu i sa zaliječenom ozljedom ruke", poželio je Seligman.
Podsjetimo, Hrvatska je na tri ovosezonska Svjetska kupa osvojila već četiri medalje - Tin Srbić (preča) broncu u Bakuu, Robert Seligman srebro (konj s hvataljkama) i Marijo Možnik broncu (preča) u Dohi te danas Kristijan Vugrinski. Ovo su sjajne najave Svjetskog kupa u Osijeku koji je na rasporedu od 28. travnja do 1. svibnja u Gradskom vrtu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.