Hrvatski radio

Radio Osijek

13:09 / 11.07.2019.

Autor: Radio Osijek

Svjetski kup u streljaštvu za osobe s invaliditetom "Osijek Croatia 2019."

foto Radio Osijek

foto Radio Osijek

Foto: - / -

Svjetski kup u streljaštvu za osobe s invaliditetom "Osijek Croatia 2019." održat će se na streljani Pampasu i u dvorani Gradski vrt od 22. do 31. srpnja. Svoje će vještine pokazati preko 200 natjecatelja iz 50 zemalja sa svih kontinenata, a nastupit će u 22 streljačke discipline.

Na svjetskom kupu u streljaštvu za osobe s invaliditetom - Osijek Croatia 2019 svoje će vještine pokazati natjecatelji iz 50 zemalja sa svih kontinenata, a preko 200 natjecatelja nastupit će u 22 streljačke discipline. Svjetski će se kup održavati na streljani Pampasu i dvorani Gradski vrt od 22. do 29. srpnja, a kako je istaknuo Zoran Ćelić u ime organizatora - Građanskog streljačkog kluba Osijek 1784. - za to će vrijeme Osijek biti domaćin preko 500 gostiju: "Ovo je već treći put da se u Osijeku održava Svjetski kup za osobe s invaliditetom, a on će opet biti specifičan po mnogo toga. Natjecanje koje organiziramo bit će najveće toga tipa u svijetu, najveće će biti po broju natjecatelja, najveće po broju programa i disciplina, a njegova je specifičnost da će na njemu zračnom puškom pucati, ne samo slabovidne, nego i potpuno slijepe osobe. Osim u zračnoj pušci imat ćemo natjecanja u trapu, zračnom pištolju te malokalibarska puška i malokalibarski pištolj", rekao je Ćelić i dodao kako se, što se tiče domaćih strijelaca najviše očekuje od Rudija Petrovića.

Predsjednik GSD Osijek 1784. Zvonimir Kovačević napomenuo je kako izrazivši nadu da će Streljana Pampas u skoroj budućnosti dobiti veliku dvoranu za natjecanja: "Iako je streljana izgrađena kako bi se na njoj mogla održavati velika streljačka natjecanja, današnji su trendovi nešto drukčiji nego te 1985. godine. Intencija je da se na streljačka natjecanja privuče publika i u tom smislu bi bilo potrebno u skorijoj budućnosti napraviti takozvanu "finalnu halu" u kojoj bi se održavali finalni dijelovi velikih natjecanja poput Svjetskih kupova i Europskih prvenstava. Upravo iz tog razloga ovo će se natjecanje, uz streljanu Pampas održati i u dvorani Gradski vrt", rekao je Kovačević i dodao kako su određeni razgovori oko nove hale u sklopu streljane Pampas već održani s predstavnicima Grada Osijeka.

Direktor Turističke zajednice Grada Osijeka Saša Uranjek rekao su natjecanja poput predstojećeg Svjetskog kupa iznimno značajan pokretač i generator dolaska velikog broja gostiju u Osijek: "Od početka godine do današnjega dana bilježimo sve veći broj dolazaka i noćenja, a tomu su u velikoj mjeri doprinijeli sportski događaji. Imali smo već Europsko prvenstvo u streljaštvu, Svjetski gimnastički kup, Pannonian Challenge, bili smo domaćini nogometne reprezentacije Hrvatske, a sada i još jednog velikog streljačkog natjecanja. Ovoga će puta biti riječ o iznimno zahtjevnim gostima budući da nam dolaze osobe s invaliditetom koja se kreću u kolicima ili uz pomoć pratnje, te slijepe i slabovidne osobe. Turistička se zajednica posebno pripremila za takve goste da se što bolje osjećaju u našem gradu pa smo im pripremili posebno prilagođene promidžbene materijale, a imamo i specijalizirane vodiče koji vode po gradu upravo osobe poput ovih koje će nam doći na natjecanje. Osim u Osijeku bit će smješteni u druge hotele u Slavoniji i Baranji s najmanje 4 zvjezdice, a koji su prilagođeni osobama s invaliditetom", rekao je Uranjek.

Zamjenica gradonačelnika Osijeka Žana Gamoš prisjetila se prijašnjih prvenstava koja su u organizaciji GSD Osijek 1784. održana na Pampasu napomenuvši kako su sva bila na vrhunskoj razini: "Moram vam zahvaliti na svemu što se do sada učinili na tom polju i dodati kako će vas Grad Osijek uvijek podržavati i dati svu moguću podršku, kako u financijskom tako i u organizacijskom dijelu", rekla je Gamoš.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.