Hrvatski radio

Radio Osijek

Taekwondo klub Osijek u Švedskoj

16.02.2013.

10:08

Autor: Davor Lončarić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nakon niza uspješnih rezultata u Hrvatskoj i inozemstvu, članovi Taekwondo kluba Osijek zaputili su se u daleku Švedsku gdje su ostvarili izvrsne rezultate.

U Švedskom gradu Trelleborgu 9. i 10. veljače održan je Trelleborg open 2013. na kojem je nastupilo 12 članova osječkog kluba. Radilo se o turniru titule A klase okupio je brojna imena kreme svjetskoga taekwondoa.

 

Prvoga dana natjecanja Rea Bede u kategoriji kadetkinja do 44 kg osvaja brončanu medalju pobijedivši Lauru Fredrikson iz Finske, te u polufinalu gubi od proslavljene Europske kadetske prvakinje čehinje Domenike Hronove. U istoj kategoriji u borbi za medalju Hana Marković gubi od već spomenute Hronove 1:0.

 

Lucija Bede također u kategoriji do 44 kg gubi od Nizozemke Jeavonne Satter kao i Matea Šuvak od Švicarke Lorene Seren. Kadet Filip Dolić do 45 kg prvo kolo dobiva na zlatni bod Dimitra Kostova, te u borbi za medalju ostaje zaustavljen od Litvanca Valciuksa Mantvydasa. Junior Matija Šarić do 51 kg ne uspijeva proći predstavnika Azerbajdžana Samira Novruzova.

 

Drugog dana natjecanja, 10. veljače, kadetkinja Laura Zahirović u kategoriji do 47 kg "pomela" je konkurenciju protiv Dankinje Christine Malmer 4:1, Srpkinje Sare Vasić 14:3 te u finalu Bugarku Hristinu Stojevu dobiva na zlatni bod i kiti se zlatnom medaljom sa turnira A kategorije.

 

Junior Dorian Zorić u kategoriji teškaša +78 pobjeđuje Azerbajdžanca Elnura Maharramova 4:3, potom Rusa Iana Getmanovicha. Finalnu borbu gubi od Grka Dimitrosa Tsachtsirilisa i ostaje srebrni. Juniorka Petra Grcić također u kategoriji teškašica osvaja brončanu medalju.

 

Mlađi kadet Filip Zahirović u kategoriji do 28 kg pobjeđuje Šveđanina Ariana Mirzadeha 1:0 i u polufinalnoj borbi ostaje treće plasirani izgubivši od Engleza Ilyasa Hussaina na zlatni bod.

 

Junior Ivan Filipović u kategoriji do 63 kg pokazuje kako to Osječani rade u borbi protiv reprezentativca Azerbajdžana Nijata Farazova pobjedom 15:3. Drugo kolo zaustavlja Šveđanina Marcusa Linfstroma 16:0 te u borbi za medalju za nijansu bolji bio je Bugarin Stefan Samardžiev te tako Ivan ostaje bez silno željene medalje sa A turnira.

 

U kategoriji do 62 kg seniorka Marina Džapo u prvom kolu pobjeđuje Poljakinju Klaudiju Prusaczyk 1:1 na zlatni bod. U borbi za medalju zaustavlja ju Šveđanka Elin Johannson, olimpijska predstavnica Švedske u Londonu 2012.

 

Od svih hrvatskih klubova koji su nastupili na turniru taekwondo klub Osijek napravio je najbolji rezultat, te tako na ukupnom poretku država Hrvatsku plasirao na 8. mjesto od ukupno 47 zemalja svijeta. (izvor: Osijek-online.com)

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.