Hrvatski radio

Radio Osijek

Tenis se vraća u Osijek

27.03.2022.

20:32

Autor: Radio Osijek/TM

Konferencija za novinare u sklopu 29. Porina

Konferencija za novinare u sklopu 29. Porina

Foto: Magdalena Jelečević / Radio Osijek

Nakon uspješnog prvog izdanja 2020., Premier Tennis Show prošle je godine zbog epidemioloških prilika i zdravstvene sigurnosti bio odgođen, iako je u cijelosti bio organiziran. Organizatori kažu: “Vrijeme je da se tenis vrati među ljude.”

„Premier Tennis Show x Stars Open Tour 2022.“ održat će se od 8. do 10. travnja na teniskim terenima u Perivoju kralja Tomislava.

Inicijativa hrvatske tenisačice i reprezentativke, Osječanke Donne Vekić, koja je zajedno s obitelji u izazovnom razdoblju u lipnju 2020. pokrenula projekt pod nazivom „Premier Tennis Show“, ove godine dobiva svoj dugo očekivani nastavak - najavljeno je na konferenciji za medije održanoj u sklopu 29. Porina. Zbog nepovoljne prošlogodišnje epidemiološke situacije, Sportska udruga Donna Tennis Team morala je odgoditi tada već u potpunosti organiziran događaj, no ključni cilj je ipak ostvaren. “Nastavljamo projekt izgradnje javnih tenis terena, nakon prvog realiziranog na travnatoj podlozi, gradimo i drugi javni tenis teren na zemljanoj podlozi. Neizmjerno me veseli da prvenstveno djeca i mladi mogu potpuno besplatno igrati tenis i na taj način se uključiti u sport, što potvrđuje činjenica da su termini na terenu zaista u potpunosti iskorišteni“ , izjavila je Donna Vekić te dodala: „Cilj nam je da Osijek, moj rodni grad, bude prvi u svijetu sa sve četiri teniske podloge. Hvala svima koji sudjeluju i podupiru ovu inicijativu, posebno gradu Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji.“

O velikom doprinosu zajednici govori i činjenica da je prvi javni teniski teren u proteklih 10 mjeseci bio s više od 95% iskorištenosti termina. Realizacija projekta nastavit će se izgradnjom drugog terena uz Osnovnu školu Grigor Vitez. „Da je prvi javni teniski teren koji smo zajedničkim snagama podigli, pun pogodak dokazuju i brojke,” potvrdio je i Ivan Radić, gradonačelnik Osijeka te dodao kako grad i dalje namjerava ulagati u sport. „Svjesni smo da samo kvalitetni uvjeti mogu izroditi vrhunske sportaše, poput naše Donne Vekić. Siguran sam da će na javnim teniskim terenima mnoge djevojčice i dječaci otkriti svoj talent”, uvjeren je Radić.

Konferencija za novinare u sklopu 29. Porina

Konferencija za novinare u sklopu 29. Porina

Foto: Marko Žuljević / SmArt agencija

„Cilj ovakvih akcija jest tenis približiti onim najmlađima. Izgradnjom novih terena u gradu Osijeku pružamo dostupnost tenisa svim mladima i tako pridonosimo razvoju sporta na našem području. Mnogo se ulaže u sportsku infrastrukturu, ali svakako tome pridonosi i Donnino ambasadorstvo naše Županije i grada Osijeka širom svijeta“, rekao je zamjenik župana Osječko-baranjske županije Josip Miletić.

Uz podršku pokrovitelja Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije, u realizaciju projekta uključene su i brojne regionalne tvrtke te natjecatelji najvećeg turnira za rekreativce poduzetnike u Hrvatskoj – Stars Open Tour. “Stars Open Tour, najveći turnir rekreativaca, prvi je puta u Osijeku i zaista se osjeti da je ovo sportski grad, što nas i sve natjecatelje raduje. Zahvalan sam na prilici da gostujemo u Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji, te obitelji Vekić koja nas je povezala s Premier Tennis Showom 2022. Siguran sam da će svi uživati u ovoj sportskoj manifestaciji, ali i osjetiti čari kontinentalnog turizma. Drago mi je i što će natjecatelji imati priliku sudjelovati u realizaciji izgradnje drugog javnog terena“ istaknuo je Silvio Marić, organizator Stars Open Toura.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.