Hrvatski radio

Radio Osijek

TK Osijek - Prvaci kod gradonačelnika

05.07.2013.

10:58

Autor: Željko Kovačević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Prvi puta u povijesti kluba tenisači TK Osijeka došli su do naslova momčadskog prvaka države.

U drugom susretu doigravanja u Zagrebu su pobijedili tenisače istoimenog kluba rezultatom 5:4 i tako ukupnim rezultatom 2-1 donijeli naslov u Osijek nakon više od 90 godina. Prigoda je to bila za prijam u Gradskom poglavarstvu gdje su predstavnike TK Osijek na čelu s predsjdnikom Vedranom Taslidžićem, kapetanom Hrvojem Fethom i Goranom Mikanom primili gradonačelnik Ivan Vrkić i dogradonačelnik Vladimr Ham.

„Imali smo tu sreću da naša generacija bude ta. Najzaslužniji su uvijek igrači. Evo pored mene su Ivan i Matej Sabanov s kojima smo krenuli da se afirmiraju kao igrači, korak po korak. Ne igraju za novce odriču se turnira i dijela smostalne karijere da bi igrali za naš klub“ – pohvalio se s pravom kapetan Feth dodavši kako je entuzijazam tim veći jer nije bilo novca.

„Bio bih najsretniji da imam nešto novca pa da vam dam, no još ne znamo stanje u blagajni“ – rekao je gradonačelnik Vrkić dodavši – „...no vodit ćemo računa da vam pomognemo!“

„Naš je interes je razvoj sporta i želimo sve ostale povući da imaji što bolje rezultate!“ – skroman je bio predsjednik kluba Vedran Taslidžić

Tenis klub Osijek je osnovni dio prvenstva Prve hrvatske lige završio bez poraza i uz sve je u gostima pobijedio HTK Zagreb (5:4) tako da mu je u doigravanju trebala jedna pobjeda iz dva susreta. Braća Sabanov, Bjelica, Kekez i ostali nisu iskoristili prvu meč loptu – izgubili su na terenima u Perivoju kralja Tomislava od Zagrepčana 5:4 i ukupni rezultat je bio izjednačen stoga je pobjeda još slađa jer je osvojena u gostima.

„Nastupili smo u našem najjačem sastavu, igrao je i Damir Džumhur i Zagrepčani nisu imali izgleda. Bio je to potpuno drugačiji susret od onoga u Osijeku.„ – rekao je Feth.

Osječki tenisači su nakon singlova poveli 4:2, a onda su u parovim Ivan Bjelica i Matej Sabanov osigurali i peti bod, dovoljan za povijesni uspjeh kluba iz osječkog Perivoja kralja Tomislava.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.