Hrvatski radio

Radio Osijek

Tomislav Marković u finalu Portugala

22.05.2015.

09:37

Autor: Krunoslav Inhof

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Tomislav Marković izborio je nastup u finalu Svjetskog kupa u Anadiji, Korosteljev 10., Seligman 24.

Osječki gimnastičar Tomislav Marković plasirao se u finale partera na Svjetskom kupu u Anadiji. U kvalifikacijama u Portugalu zauzeo je peto mjesto s ocjenom 14,700 bodova i sutra će se od 15 sati boriti za medalju. Tomislav Marković je ove sezone ušao u finala na svakom natjecanju na kojem je nastupio. Bio je četvrti na Svjetskom kupu u Dohi i Ljubljani, zlatni u Varni te sedmi na Europskom prvenstvu: „Odradio sam svoju standardnu vježbu bez veće pogreške, ali ima tu još rezerve, a to ću pokušati pokazati u finalu. Zadovoljan sam što sam nastavio niz i ušao u svako finale gdje sam nastupio.“ -  rekao je nakon kvalifikacija Marković.

foto: facebook GK Inova Gim

Drugi osječki parteraš Andrej Korosteljev druga je rezerva za finale. Završio je kao deseti s 14,500 bodova. Unatoč tomu njegov trener saša Solar zadovoljan je učinjenim: „Zadovoljni smo jer je Andrej odradio cijelu vježbu, uz nažalost dvije nesretne pogreške na duplim saltima naprijed i jedan izlazak preko crte. Za ulazak u finale nedostajala mu je svega 1 i pol desetinka. Nastupilo je 43 natjecatelja. Sa ovako odvježbanom vježbom pokazao je da je zadržao dobru formu nakon EP-a a uoči Univerzijade - drugog glavnog cilja ove sezone. Sada ga očekuje oko mjesec dana priprema za Univerzijadu“ – komentirao je Saša Solar na facebook stranicama kluba.

Druga rezerva na konju s hvataljkama je Matija Baron, član zagrebačkog ZTD-a koji je bio deseti s 14,150. Robert Seligman je zbog dva pada s konja bio 24. s 13,050.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.