Hrvatski radio

Radio Osijek

Topčagić - novi napadač NK Osijeka

07.01.2021.

15:08

Autor: Radio Osijek/TM

Foto: NK Osijek

Foto: NK Osijek

Foto: - / -

Mihret Topčagić novi je napadač NK Osijek. Ovaj 32-godišnji državljanin Austrije, inače rodom iz Gračanice (BiH) u Rovinju, gdje je momčad na pripremama, potpisao je ugovor na jednu i pol sezonu s mogućnošću produženja na još godinu dana.

"U redove Bijelo-plavih stigao je kao slobodan igrač, a posljednji klub bila mu je litvanska Suduva. Snažan je i visok 193 centimetra, vrlo iskusan s obzirom na dosadašnju karijeru", navodi se na službenim stranicama NK Osijeka. Novog člana momčadi Nenad Bjelica jako dobro zna, budući da mu je već bio trener u Austriji i računa da će s njim zasigurno dobiti potrebnu širinu u napadačkim opcijama. "Bila mi je želja dovesti ga u Osijek jer znam kakav je ne samo igrački, nego i karakterno. Brzo će se uklopiti u našu momčad, u to uopće ne sumnjam. Isto tako, financijski je za nas dosta povoljna opcija, a riječ je o igraču u najboljim godinama. I treće, tražili smo alternativu za sjajnog Miereza koji se pokazuje u najboljem svjetlu i trebao nam je netko iskusan kada ga treba zamijeniti ili uvesti neku „špicu“ da se razbijaju protivnički „bunkeri“, istaknuo je Bjelica.
Topčagić je u svom nastupnom govoru nakon potpisa ugovora uz ostalo izjavio: "Ne mogu ne reći kako su mi svi oni puno lijepih stvari ispričali o Osijeku i uvjerili me da izborom ovog kluba za nastavak karijere sigurno neću pogriješiti. Čim mi je moj bivši trener Bjelica ponudio takvu mogućnost, prihvatio sam njegovu ponudu i radujem se našoj novoj suradnji." Jučer je već i trenirao s Bijelo-plavima, došao je i do prvih dojmova. "Odradili smo jedan trening, svi su me jako dobro prihvatili, a odmah sam se uvjerio kako Osijek ima momčad za velike stvari. Nadam se da ćemo se zajedno boriti za trofeje", izjavio je Mihret Topčagić.
Iako se pojavljuju komentari zbog toga što je riječ o 32-godišnjaku, Bjelica je siguran kako je u pravim igračkim godinama i da će biti jako koristan: "Uostalom, i ja sam najbolje igrao, najzrelije, baš u tim godinama", rekao je Bjelica.
Mihretu Topčagiću Osijek će biti sedmi klub u profesionalnoj karijeri. Na dresu Bijelo-plavih izabrao je broj 30, jer je omiljena "devetka", ipak, zauzeta.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

2 h

FEBIRE

FEBIRE