Hrvatski radio

Radio Osijek

Tradicionalni domjenak Športske zajednice uz priznanja i nagrade

30.12.2019.

15:10

Autor: Radio Osijek

foto Radio Osijek

foto Radio Osijek

Foto: - / -

U organizaciji Športske zajednice Osječko-baranjske županije održan je tradicionalni sportski domjenak na kojem su nagrađeni sportski klubovi koji imaju pola stoljeća i dulju tradiciju, te osvajači medalja na ovogodišnjim Europskim i Svjetskim prvenstvima.

Športska zajednica Osječko-baranjske županije i ove je godine između Božića i Nove godine organizirala domjenak za sportaše i sportske djelatnike. Tom prigodom dodijeljena su 22 posebna priznanja za dugogodišnje neprekidno djelovanje klubova, među kojima su za 100 godina rada plakete dobili Teniski klub "Osijek", Nogometni klub "Belišće", Nogometni klub "Našk" Našice i Nogometni klub "Seljak" iz Koške, za 90-godišnjice: Nogometni klub "Dubrava" Ivanovci, Nogometni klub "Polet" Karanac, Nogometni klub "Borac" Kneževi Vinogradi i Nogometni klub "Hajduk" Popovac, za 80-godišnjicu Nogometni klub "Velebit" Potnjani, 70-godišnjice: Kajak klub "Belišće" Belišće, Kuglački klub "Kandit" Osijek, Nogometni klub "Viljevo" i Nogometni klub "Kešinci", 60-godišnjice: Rukometni klub "Nexe" Našice, Konjički klub "Osijek", Nogometni klub "Brezik" Brezik Našički i Nogometni klub "Petlovac", 50-godišnjice: Odbojkaški klub "Belišće", Nogometni klub "Zelčin", Nogometni klub "Torpedo" Kuševac i Nogometni klub "Hajdin" Cret. Nagradu Športske zajednice Osječko-baranjske županije za izniman doprinos u sportu dobila je tvrtka "Ferivi & CO".

Uz priznanja, novčane su nagrade dobili osvajači medalja s međunarodnih natjecanja. To su u četvercu bez kormilara na Europskom prvenstvu za mlađe seniore (U23) uspjeli članovi osječkog Iktusa Patrik i Anton Lončarić te Ivan Ante Grgić, uz Puljanina Fabija Ipsu. Uz njih nagrađen je i Luka Pratljačić koji je osvojio brončanu medalju na Europskom prvenstvu za seniore do 22 godine u Rusiji i tako prvi put u povijesti donio europsku boksačku medalju u Osijek.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.