Hrvatski radio

Radio Osijek

Trenirke profesorima TZK kao nagrada vrijedni za rad s djecom

12.09.2023.

15:12

Autor: Krunoslav Inhof

ŠSS OBŽ

ŠSS OBŽ

Foto: Krunoslav Inhof / HRT Radio Osijek

Ministarstvo turizma i sporta rebalansom proračuna osiguralo je krajem 2022. godine milijun i pedeset tisuća kuna za Hrvatski školski sportski savez. Novac je ravnomjerno podijeljen svim županijskim školskim sportskim savezima koji su se obvezali polovicu iznosa utrošiti za nabavu sportske opreme.

Od ukupno osiguranih milijun i pedeset tisuća kuna za Hrvatski školski sportski savez, Ministarstvo turizma i sporta krajem prošle godine rebalansom je proračuna osiguralo po oko 50.000 kuna (7.213,80 eura) svakom Županijskom savezu uz uvjet da polovicu iznosa utroše za nabavu sportske opreme, rekao je državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić: "Profesori su temelj školskog sporta. Rade s više od 200.000 učenika sportaša i ovo će im olakšati njihov rad kroz razne programe, od univerzalne sportske škole i vježbaonice do projekata koji nisu izravno sportske aktivnosti u koje se uključuje sve više djece", rekao je tajnik u Ministarstvu Pavić.


Predsjednik Hrvatskog školskog sportskog saveza Zlatko Kraljević zahvalio je Ministarstvu na odobrenju dodatnih sredstava za ovu namjenu: "Izvršni odbor Školskog sportskog saveza Osječko-baranjske županije odlučio je da se ta sredstva utroše za pomoć školama kako određeni vid nagrade učiteljima tjelesne i zdravstvene kulture koji su prošle godine sudjelovali u nizu natjecanja i programa koje organizira i vodi Savez", rekao je Kraljević.


Svečanosti je nazočio i zamjenik osječko-baranjskog župana Josip Miletić koji je također zahvalio Ministarstvu turizma i sporta na izdvojenim sredstvima za sportsku opremu: "Uvjeren sam da će ona kvalitetno služiti svima koji se aktivno bave sportom. Isto tako zahvaljujem i na drugim mogućnostima koje se otvaraju za sportske klubove, aktivno bavljenje sportom, kao i za sve što činimo da se sve više ljudi bavi sportom", rekao je zamjenik župana Josip Miletić.


Podsjetimo kako će Osječko-baranjska županija u idućoj godini biti europska regija sporta, a danas uručena oprema doprinijet će prepoznatljivosti profesora.

Josip Pavić, Zlatko Kraljević i profesori

Galerija
Tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić, Foto: Krunoslav Inhof/HRT Radio Osijek
Predsjednik Hrvatskog školskog sportskog saveza Hrvatske Zlatko Kraljević, Foto: Krunoslav Inhof/HRT Radio OsijekZamjenik župana OBŽ Josip Miletić, Foto: Krunoslav Inhof/HRT Radio OsijekTrenirke za profesore, Foto: Krunoslav Inhof/HRT Radio OsijekSvečanost u OBŽ, Foto: Krunoslav Inhof/HRT Radio Osijek

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.