Hrvatski radio

Radio Osijek

21:46 / 12.06.2022.

Autor: HRT/Radio Osijek/TM

Tri zlata i dva srebra na Svjetskom kupu u Gradskom vrtu

Tin Srbić i Ana Đerek

Tin Srbić i Ana Đerek

Foto: Krunoslav Inhof / Radio Osijek

Tin Srbić osvojio je zlato, a Ana Đerek dva srebra za kraj najuspješnijeg Svjetskog gimnastičkog kupa u Osijeku za hrvatsku reprezentaciju u dosadašnjih 13 izdanja DOBRO World Cupa. 

Zlatne medalje Roberta Seligmana i Aurela Benovića u subotu i danas nevjerojatna izdanja Tina i Ane stavila su ovogodišnji Osijek na vrh. Samo 2010. osvojili smo medalju više, no, ovih pet bilo je sjajnijih boja.

Aktualni olimpijski pobjednik Tin Srbić postao je hrvatski rekorder po broju osvojenih zlata u Gradskom vrtu. Zahvaljujući ocjeni 14.300 koju je dobio kao posljednji finalist na preči došao je do brojke od 4 zlata. S njim su na postolju stajala dva Brazilca, srebrni Lucas De Souza Bitencourt i brončani Caio Souza koji su imali istih 14.266, ali je Bitencourt bio ispred zbog slabije startne ocjene.

"Preteško mi je bilo. Zadnji sam nastupao i to s pojačanom vježbom. Bila je desetinku jača vježba nego u kvalifikacijama, planirao sam još jaču, svašta sam promijenio u vježbi, puno je bilo novih elemenata, ali uspio sam odraditi jako dobro. Mislim da su ocjene bile malo više nego sam očekivao, od svih, ali mislim da je ovo zlato zasluženo" rekao je Srbić.

Tinu je ovo bilo 25. finale na natjecanjima Svjetskog kupa u karijeri i 18. medalja, ali i jubilarno deseto zlato (ima i po 4 srebra i bronce). Postao je i rekorder Osijeka, prvi Hrvat sa 4 pobjede. Slavio je još 2017., 2018. i 2021., a ima i broncu iz 2016.

"Prekrasno mi je bilo ovih dana u Osijeku, obožavam natjecati se na ovom Svjetskom kupu. A uz to sam potvrdio i da sam spreman za nastavak sezone. Prvo za Mediteranske igre krajem lipnja, a onda i EP u Münchenu u kolovozu", dodao je Srbić.

Prije godinu dana Ana Đerek bila je zlatna i brončana u Gradskom vrtu, a danas se ponovno popela na dva postolja. Prvo na drugu stepenicu zahvaljujući gredi (13.133), a ubrzo zatim osvojila je i srebro na tlu (13.266).

"S obzirom da sam danas kroz jutro rekla da bih bila presretna ako osvojim srebro, jer u kolekciji iz Osijeka jedino još nemam tu medalju, i evo, danas dva srebra. Danas je rođendan mojem treneru Miroslavu Končareviću, a s obzirom da je najbolji trener, zaslužio je ovakav poklon. Dvostruki", izjavila je Đerek.

I ovoga puta publika je bila velika podrška gimnastičarima.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.