Hrvatski radio

Radio Osijek

Troje osječkih veslača u polufinalu Olimpijskih igara mladih

08.10.2018.

22:36

Autor: Radio Osijek/DL

Anton i Patrik Lončarić, foto: Igor Meijer, worldrowing.com

Anton i Patrik Lončarić, foto: Igor Meijer, worldrowing.com

Foto: - / -

Hrvatska već osvojila dvije bronce na 3. Olimpijskim igrama mladih u Argentini u borilačkim sportovima. U borbu za medalje sutra kreću veslači, a u dvije posade dvojaca bez kormilara troje je Osječana iz Veslačkoga kluba Iktus!

Odlične vijesti iz Buenos Airesa- oba hrvatska dvojca bez kormilara u polufinalima Olimpijskih igara mladih! Nakon današnjih utrka Osječani Patrik i Anton Lončarić osvojili najveći broj bodova (14), jednako kao i domaći Argentinci Tomas Herera i Felipe Mondarelli. Sutra, 9. listopada, u polufinalu veslaju u 21,18 sati po srednjoeuropskom vremenu u skupini s Italijom, Rumunjskom i Indijom. Argentinci veslaju nekoliko minuta ranije s Velikom Britanijom, Čileom i Uzbekistanom. Prve dvije posade će u finale A, odnosno borbu za medalje, koje se vesla također sutra u 21,44 sati. 
Osječanka Aria Cvitanović i Izabela Krakić iz Zagreba zauzele su osmo mjesto među ženskim dvojcima i 7 bodova te se uspjele plasirati među najboljih 8 posada za polufinale. Veslat će sutra u prvoj polufinalnoj utrci u 21,54 sati uz Rumunjke, Čehinje i veslačice Litve. U drugoj polufinalnoj skupini su Italija, Kina, Grčka i Nizozemska. Finalne utrke za djevojke počinju u 22,16 (B finale), odnosno u 22,26 sati (A finale).

Petoro mladih sportaša iz Slavonije

U hrvatskoj su olimpijskoj ekipi još dvije Slavonke - Hermana Dermiček iz Vukovara (dizanje utega) i Osječanka Marijana Matea Štrbac (streljaštvo). Hrvatske boje u deset sportova brani 36 sportašica i sportaša u dobi od 14 do 18 godina.

Hrvatska već ima dvije bronce

Judašica Ana Viktorija Puljiz osvojila je prvu hrvatsku medalju. Do bronce u kategoriji do 44 kilograma 16-ogodišnja Solinjanka stigla je pobjedom nad Argentinkom Mikaelom Rojas. Ovogodišnja najveća nada hrvatskog sporta tako je ostvarila želju da uspješnu godinu zaključi i medaljom na OIM-u.

Nakon premijernog odličja judašice Ane Viktorije Puljiz, još jedna bronca na Olimpijskim igrama mladih u Buenos Airesu stigla je iz borilačkog sporta. Taekwondašica Lena Stojković je u kategoriji do 44 kilograma izborila pobjedničko postolje.

Izabela Krakić i Aria Cvitanović

Izabela Krakić i Aria Cvitanović

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.