Hrvatski radio

Radio Osijek

Trojici igrača produženi ugovori

20.10.2020.

11:48

Autor: Radio Osijek / NK Osijek

foto NK Osijek

foto NK Osijek

Foto: - / -

Riječ je o Žaperu, Lončaru i Talysu koji su potpisali nove kontrakte do ljeta 2024. uz poboljšane i stimulativne uvjete .

NK Osijek je produžio ugovore s trojicom svojih igrača: Mihaelom Žaperom, Danijelom Lončarom i Talysom Oliveirom do ljeta 2024. godine. Potvrda je to zacrtane sportske politike da igrači koji su imali razvojni put u našem prvoligašu dobiju odgovarajući status, što je potvrdio i pomoćnik sportskog direktora Ivica Kulešević: "Oni su bili u mlađim kategorijama našeg Kluba, uspješno nastupali za Osijek II, a onda se dokazali i među prvotimcima. Produžili smo im i financijski poboljšali ugovore te na taj način ujednačili njihov status s ostalim igračima prve momčadi. Dodao bih da su im novi uvjeti vrlo stimulativni i progresivni, pa će kroz dodatne bonuse biti nagrađen njihov individualni, dakako i momčadski učinak. Dakle, želimo na taj način dobiti i stvarati dodanu vrijednost, poticajno djelovati na sve one koji to zasluže svojim igrama i ponašanjem. I ovim smo činom potvrdili da ozbiljno i u budućnosti računamo na njih, a to je pokazatelj i drugim mladim igračima iz naše Škole da što prije i odlučnije krenu putem ove trojice igrača."

Zahvalni na ukazanom povjerenju
Lončar (23 godine) je u Gradskom vrtu od 2012., a osim u mlađim uzrastima Osijeka "kalio" se još u Čepinu i BSK-u iz Bijelog Brda. Dosad je skupio 53 nastupa za Bijelo-plave i postigao 3 gola: "Produžio sam ugovor još za dvije godine. Sretan sam i zadovoljan, vjerujem da ću imati još puno nastupa za Osijek i da ćemo ostvariti ciljeve koje smo svi zajednički postavili. Mogu reći da sam ponosan što sam dio ovog Kluba koji puca na najviše domete i sigurno ću dati sve od sebe kako bih opravdao ukazano povjerenje na kojem se zahvaljujem", rekao je Danijel.

Što se tiče Talysa (21), on je u naše redove stigao u veljači 2017. iz brazilske Parane. U proteklom je razdoblju odigrao 52 utakmice uz jedan zgoditak kojeg je zabio Dinamu: "Već sam se sasvim prilagodio životu u Osijeku, osjećam se ovdje jako dobro, pa mi je drago što mi je produžen ugovor. Na meni je da igram što bolje, nadajući se da ću se izboriti za mjesto u momčadi, a dobra konkurencija je uvijek nešto pozitivno. Siguran sam da ovdje još mogu napredovati, tako da su mi i osobne ambicije vezane uz klupske", istaknuo je mladi Brazilac.

Usklađene osobne i klupske ambicije
Žaper (22) je bio kapetan Osijeka II i čim je prešao u prvu momčad odmah se ustalio među standardnim prvotimcima. Nastupio je u 44 službena ogleda i 8 puta se upisao među strijelce: "Dogovorili smo produženje suradnje još za godinu dana duže u odnosu na dosadašnji ugovor. Naravno da sam sretan i zahvalan, ipak je Osijek moj klub u kojem se odlično osjećam. Postao sam standardan prvotimac, igram i za mladu reprezentaciju i igrački napredujem. Osim toga, velika je razlika igrati za NK Osijek sada i prije četiri, pet ili više godina. Veseli me visoko podignuta ljestvica naših ambicija jer su i moji ciljevi isto takvi i želim ih ostvariti u svom gradu", naglasio je Mihael.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.