Hrvatski radio

Radio Osijek

Turneja radosti - Sportske igre mladih u Osijeku

13.05.2019.

12:49

Autor: Radio Osijek

foto HRT / Radio Osijek

foto HRT / Radio Osijek

Foto: - / -

Velika sportsko-edukativna "Turneja radosti - Plazma Sportskih igara mladih" održana je u Osijeku koji je tako postao središte amaterskog sporta za osnovnoškolce. Natjecanje se održava 16. godinu zaredom, a učenici su se u dvorani Gradski vrt borili za državnu završnicu u graničaru i atletici.

Velika sportsko-edukativno događanja Turneja radosti Plazma Sportskih igara mladih održana je u ponedjeljak u Osijeku, a u utorak su na redu Vinkovci. Turneja radosti tako je nakon 16 gradova diljem Hrvatske ponovno stigla u Slavoniju.

Program u dvorani Gradski vrt u Osijeku započeo je zajedničkim paljenjem plamena Turneje radosti koji su zapalili mali natjecatelji u suradnji s osječkim atletičaom Ivanom Horvatom. U sportskom dijelu programa sudjelovala su djeca iz osnovnih škola s područja Osijeka, a natjecali su se u graničaru i atletici. Zbog loših vremenskih uvjeta natjecanje je u Osijeku, umjesto na Srednjoškolskom igralištu, održano u dvorani Gradski vrt.

Turneja u Vinkovcima također će se održati u zatvorenom, pa su tako natjecanja s Trga bana Josipa Šokčevića premještena u sportsku dvoranu Osnovne škole Ivan Goran Kovačić, a od 11 sati mali sportaši također će se okušati u sportskim disciplinama graničara i atletike.

Pobjednici iz gradova će se plasirati na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati u krajem lipnja, a gdje će u četiri dana imati priliku besplatno uživati u čarima Savudrije i druženju s klincima iz cijele Hrvatske. Pobjednici svih finalnih turnira, sudjelovati će na Međudržavnoj završnici gdje će odmjeriti snage sa djecom iz Bosne i Hercegovine i Srbije u Splitu u kolovozu.

Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska manifestacija u Europi koja djeci omogućuju da se okušaju u 10 sportova: Coca- Cola Cup u nogometu, mali nogomet, Kinder turnir u košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, HPB turnir u odbojci na pijesku, šah, graničar i atletika. Ove su godine srušile sve rekorde po broju natjecatelja i sudionika. U 2018. godini organizirale su sportska natjecanja u više od 220 gradova i mjesta u regiji i okupili više od 170.000 sudionika. Snaga Igara su upravo njeni sudionici, osnovnoškolci i srednjoškolci iz cijele regije, više od milijun i pet stotina sportaša koji su u 23 godine osjetile što su to sport, druženje i zabava.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.