Hrvatski radio

Radio Osijek

U Gradskom vrtu nastupa rekordnih 547 gimnastičara iz 38 klubova

02.06.2022.

15:20

Autor: Radio Osijek/TM

Prvenstvo Hrvatske u sportskoj gimnastici

Prvenstvo Hrvatske u sportskoj gimnastici

Foto: Marko Banić: / HGS

Sve je spremno za sutrašnji početak trodnevnog Prvenstva Hrvatske u apsolutnom, univerzalnom, slobodnom i obaveznom programu muške i ženske sportske gimnastike kojemu je Gimnastičkog društvo Osijek-Žito domaćin u dvorani Gradski vrt. 

Prvenstvo Hrvatske u sportskoj gimnastici

Prvenstvo Hrvatske u sportskoj gimnastici

Foto: Marko Banić / HGS

Natjecanje u petak, 3. lipnja od 14 sati otvara ženski apsolutni program, u subotu (4. lipnja) je od 8.30 ženski slobodni program, od 8.45 muški univerzalni te od 14 sati muški apsolutni program. Nedjelja, 5. lipnja, od 8 sati rezervirana je za muški slobodni i obavezni program te ženski obavezni.

“Dolazim nastupiti prvenstveno da mi ovo bude kao priprema za Svjetski kup u Osijeku koji je tjedan kasnije, ali i zbog toga što mislim da je jako dobro da mi najbolji nastupamo na Državnom prvenstvu zbog toga što djeca koja nastupaju na PH mogu jedino tada biti blizu nama, natjecati se s nama, gledati nas… Mislim da je to jako dobro za razvoj hrvatske gimnastike. Vjerojatno ću ići s nekom slabijom varijantom vježbe jer nisam 100% oporavljen od ozljede, vjerojatno 5.6 start. Veselim se i vjerujem da će to biti baš dobro natjecanje”, rekao je aktualni srebrni olimpijac Tin Srbić koji nastupa u subotu u apsolutnom seniorskom programu (od 16.30 sati).

U Osijeku će nastupiti i osvajači europskih medalja Robert Seligman, Aurel Benović, svježi medaljaši sa Svjetskog kupa u Varni - dvostruka olimpijka Ana Đerek i Mateo Žugec, zatim finalisti iz Varne Tijana Korent i Liam Rabić, ali i niz drugih hrvatskih reprezentativaca svih kategorija.

“Ove godine imamo rekordan broj prijava, čak 547 sudionika iz svih dijelova Hrvatske iz 38 klubova. Prvenstvo Hrvatske ove godine najava je puno većeg događaja koji slijedi odmah iza, Svjetskog kupa u gimnastici, DOBRO World Cup koji će biti od 9. do 12. lipnja. Kako je organizacija gimnastičkih natjecanja jako skupa, namjera je bila objediniti ova dva događaja kako bismo svim natjecateljima iz Hrvatske, u svim programima i kategorijama, omogućili nastup u uvjetima visoko kvalitetne produkcije kakvu ima Svjetski kup. Natjecanja će se odvijati u 2 vrhunski uređene dvorane, a kako su pandemijska ograničenja završila, ove godine očekujemo publiku na oba događaja u Gradskom vrtu. Pozivam sve gledatelje, sve obožavatelje sporta i gimnastike da nam se pridruže prvo ovoga vikenda, a onda i sljedećeg. Garantiramo sportski, gimnastički spektakl, jedan od najvećih sportskih događaja u regiji ove godine”, poručio je Vladimir Mađarević, direktor DOBRO World Cupa i Prvenstva Hrvatske u Osijeku.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.