Hrvatski radio

Radio Osijek

U Osijeku dočekani srebrni europski veslači

14.09.2020.

22:03

Autor: D.L./V.D.

U Osijeku dočekani srebrni europski veslači

U Osijeku dočekani srebrni europski veslači

Foto: - / -

Iktusovi veslači Patrik i Anton Lončarić dokazali su kako i sportom siromašna godina može razveseliti. U veslački klub na Dravi stigla je iznimno značajna srebrna medalja s Europskog prvenstva za mlađe seniore, Lončarićima već šesta medalja s najvećih međunarodnih natjecanja.

- Njemački Duisburg ostao nam je u sjajnom sjećanju. Posljednji, finalni dan iskoristili smo idealne uvjete koji nisu vladali tijekom kvalifikacija. Pokazali smo sve što znamo i na najbolji mogući način najavili povratak u dvojac, kao i „lov” na pobjednike – Rumunje. Bilo je stvarno blizu (1.5 sekunda), odličan smo tempo držali tijekom cijele utrke i ovo nam je važan pokazatelj u kojem smjeru trebamo napredovati, naglasio je Anton Lončarić prilikom proslave sada već šeste medalje s međunarodnih natjecanja.

Brojka je to koja jasno pokazuje kako će hrvatsko veselanje i u budućnosti imati izraženu perspektivu vrhunskih rezultata na internacionalnoj sceni, istoj onoj na koju se Lončarići ubrzo vraćaju:

- Sljedeće natjecanje očekuje nas sredinom listopada u poljskom Poznanu. Riječ je o seniorskom Europskom prvenstvu. Međutim, vrijeme za pripremu prilično je kratko ako uzmemo u obzir izazove koji nas očekuju. Odnosi se to prije svega na naš nastup u četvercu bez kormilara, budući da je dvojac rezerviran za braću Sinković. No, mi ćemo dati sve od sebe, uz nadu da ćemo se jednako dobro provesti, zaključio je Patrik.

Na osječkoj Promenadi, ispred proslavljenog veslačkog kluba Iktus, braću Lončarić i trenericu Jasminku Kraljević Čolić dočekali su osječko-baranjski župan Ivan Anušić, zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš, predsjednik Županijske skupštine Dragan Vulin, uprava kluba, čelnici sportske zajednice Grada i Županije te brojni veslači. 

Zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš uz čestitku je zahvalila svim trenerima i klubovima koji potiču djecu da se bave sportom, a posebno je čestitala roditeljima Patrika i Antona. "Nema riječi kojima bih se mogla zahvaliti braći Lončarić za sve ono što što donose u naš grad i za jednu lijepu priču o našem gradu koju pronose Hrvatskom, Europom i svijetom", rekla je Žana Gamoš koja je braći Lončarić predala i financijsku potporu Grada od 10 tisuća kuna. 

Župan Ivan Anušić najavio je i značajniju županijsku financijsku potporu braći Lončarić, također zahvalio svima koji podupiru vrhunske sportaše te najavio kako Osijek i Osječko-baranjska županija moraju i žele nastaviti graditi kvalitetniju sportsku infrastrukturu koja omogućava razvoj sporta. 

Na novinarsko pitanje - kakva je budućnost veslačkoga doma kojeg Saponija prodaje i postoji opasnost da veslači postanu beskućnici - odgovorila je zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš. Ona je rekla kako nitko neće dopustiti da osječki veslači postanu beskućnici, pogotovo kada u grad donose ovako značajne sportske rezultate poput braće Lončarić. Izjavila je kako traju razgovori oko lokacije za gradnju nove zgrade Veslačkoga kluba Iktus, da je grad u ovoj godini osigurao novac za izradu projektne dokumentacije koja bi mogla biti dovršena do kraja ove godine, a do pronalaska nove lokacije i izgradnje klupske zgrade osječki su Športski objekti preuzeli obvezu plaćanja režijskih troškova na postojećoj lokaciji. Župan Ivan Anušić dodao je kako Iktus neće biti beskućnik niti će ga itko deložirati iz postojeće zgrade na Promenadi dok se ne dogovori način i rješenje smještaja osječkih veslača koji o tome ne trebaju brinuti.  

Poslušajte i izjave tijekom današnjeg dočeka veslača u Osijeku.  

Žana Gamoš, Ivan Anušić, Patrik Lončarić, Jasminka Kraljević Čolić i Anton Lončarić

Galerija
-, Foto: -/-
-, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.