Hrvatski radio

Radio Osijek

U Osijeku otvoren 3. Hrvatski teniski kup

19.09.2018.

20:42

Autor: Davor Lončarić

foto: Davor Lončarić

foto: Davor Lončarić

Foto: - / -

Od danas do subote na osječkim teniskim terenima Olimpija i Jezero održava se 3. Hrvatski teniski kup - natjecanje ili državno prvenstvo seniorskih teniskih momčadi hrvatskih klubova. Natjecanja traju od 10 do 19 sati uz slobodan ulaz za publiku.

Hrvatski teniski kup pokrenut je prije tri godine u Osijeku kako bi se populariziralo momčadsko natjecanje u inače individualnom sportu. Jedan od organizatora, predsjednik Teniskog kluba Olimpija Domagoj Wagner ističe kako je očito da je teniski kup zaživio što potvrđuej i dolazak u Osijek dvanaest momčadi iz cijele Hrvatske. Već u prvom kolu kupa domaćini iz TK Olimpija poraženi su od TK Futur iz Zagreba tako da će se morati zadovoljiti osvajanjem pozicija između devetog i dvanaestog mjesta. Dodao je kako u Olimpiji trenutačno trenira između 60 i 70 djece uz poneku seniorku i već šest godina zaredom imaju reprezentativce u uzrastu do 12 i do 14 godina. "Naše dvije najveće uzdanice su u muškoj kategoriji Matej Dodig koji je prošlogodišnji momčadski prvak Europe s hrvatskom reprezentacijom do 12 godina te u ženskoj konkurenciji aktualna državna dvoranska prvakinja Nera Tešankić", istaknuo je Wagner. Pozvao je sve ljubitelje tenisa da prate teniske mečeve na Olimpiji i Jezeru od 10 do 19 sati te finalne susrete koji se igraju u subotu, a ulaz je za publiku besplatan. 

Predsjednik Teniskog saveza Osječko-baranjske županije Vatroslav Šrajer izjavio je kako prava nastupa na kupu u Osijeku ima 16 najboljih hrvatskih klubova, no u Osijeku ih je sada 12 zbog ozljeda ili preklapanja turnira s drugim natjecanjima. Šrajer je i predsjednik Teniskog kluba Donji Miholjac, a zanimljivo je kako taj klub nije izgubio niti jedan turnir u Hrvatskoj u posljednje četiri godine i rekorder su u našoj zemlji s dosadašnje 22 uzastopne pobjede, a i na ovom su natjecanju u Osijeku favoriti. Za Donji Miholjac nastupaju, među ostalima, Franjo Raspudić, Filip Veger, Tomislav Draganja i Mate Delić što jamči vrhunski tenis u Osijeku, ističu organizatori.  

Otvarajući 3. Hrvatski teniski kup gradonačelnik Osijek Ivan Vrkić istaknuo je kako je održavanje kupa dokaz kako je Osijek grad sporta i grad u kojem postoje organizatori velikih sportskih natjecanja, ali i publika i navijači u svim sportovima koji dokazuju kako je Osijek živi grad. 

U izjavama poslušajte gradonačelnika Ivana Vrkića, Vatroslava Šrajera i Domagoja Wagnera. 

Galerija
-, Foto: -/-
Vatroslav Šrajer, Foto: -/-Ivan Vrkić, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/-Domagoj Wagner, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.