Hrvatski radio

Radio Osijek

U osječkom Sokolu treniraju Izraelci, Ukrajinci i Kazahstanci

17.01.2023.

13:47

Autor: Radio Osijek

Juniorska reprezentacija Izraela u Sokolu

Juniorska reprezentacija Izraela u Sokolu

Foto: GD / Osijek Žito

U osječkom gimnastičkom Centru Sokolu ponovno boravi juniorska reprezentacija Izraela, od ljeta je Sokol dom ponajboljim gimnastičarima iz Ukrajine, a u srijedu stižu i Kazahstanci.

"Centar je u punom pogonu što u biti i je cilj od samog početka, napuniti ga s gimnastičkim talentima iz cijelog svijeta", rekao je među ostalim direktor Centra Sokol i glavni trener GD Osijek – Žita Vladimir Mađarević: "S nama je juniorska izraelska reprezentacija, a paralelno s njima i jedni od najboljih gimnastičara svijeta, Ukrajinci Ilija Kovtun i junior Radomyr Stelmakh. Ovdje se pripremaju u vrhunskim uvjetima i zajedničkom energijom potiču jedni druge na napredak. Ukrajinska reprezentacija s nama je još od ljeta, zbog zbivanja u njihovoj zemlji, a trenerica Irina Nadyuk odlučila je, s navedenim gimnastičarima, ostati kod nas, nadamo se i cijelu ovu godinu. Što se tiče naših Aurela, ovo mu je strašan vjetar u leđa jer svi potiču jedni druge, a atmosfera je radna i vrlo profesionalna. U pojedinačnom sportu je jako teško trenirati sam i upravo ta motivacija svakodnevnog treninga u okruženju vrhunskih gimnastičara je izvrsna, pogotovo u smislu predstojećih natjecanja koja nam ubrzo dolaze", rekao je Mađarević.


Potvrdio je to i najbolji hrvatski parteraš, Osječanin Aurel Benović: "S obzirom na to da inače treniramo sami, ovo nam je odlična situacija u dvorani jer se međusobno motiviramo i to nam podigne fizičku i psihičku pripremu na višu razinu. S Ilijom treniram već neko vrijeme i to mi zaista pomaže za pripreme za nadolazeća natjecanja. Također sam sretan zbog dolaska juniorske reprezentacije Izraela, s kojima smo se već svi sprijateljili i uživamo u zajedničkim treninzima. U srijedu nam dolaze i Kazahstanci tako da će biti još zanimljivije", rekao je Benović i najavio natjecateljsku 2023. u kojoj ga u veljači očekuju 3 svjetska kupa, zatim Challenger u Osijeku, a početkom listopada i svjetsko prvenstvo.


Detaljnije poslušate u audio prilozima uz objavu ili u emisiji Srednjika 18.siječnja između 16 i 17 sati.

Aurel Benović

Vladimir Mađarević

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.