Hrvatski radio

Radio Osijek

U srijedu 17. lipnja u Gradskom vrtu protiv Gorice uz navijače

13.06.2020.

10:43

Autor: Radio Osijek / NK Osijek

foto Radio Osijek / KI

foto Radio Osijek / KI

Foto: - / -

Gledatelji se vraćaju u Gradski vrt . Prema mjerama i preporukama HZJZ za održavanje športskih natjecanja od 15. lipnja bit će dopuštena nazočnost gledatelja, ali uz posebne uvjete koje prenosimo sa stranice NK Osijeka.

Za ljubitelje najvažnije sporedne stvari na svijetu, kako to mnogi i dalje običavaju reći, to je svakako radosna vijest nakon duže stanke uvjetovane pandemijom korona virusa. Naime, posljednji puta nogometaši Osijeka igrali su na svom stadionu prije više od tri mjeseca, točnije 7. ožujka kada su bili domaćini Varaždinu i slavili u prvenstvenom dvoboju s 2:0. Svi smo jedva dočekali da se aktualna sezona nastavi, sretni što nije naprasno prekinuta kao u nekim drugim europskim državama, čak i prestižnim ligama jer tko bi mogao biti zadovoljan da je ispalo drugačije i da je natjecateljska godina, recimo, poništena ili pak poredak "skrojen# u nedovršenoj prvenstvenoj utrci…

Držanje razmaka od 1,5 metra
Nakon serije gostujućih utakmica, povratak svojim navijačima Kuleševićevi izabranici imat će u srijedu, 17. lipnja kada će u gradu na Dravi gostovati Gorica s početkom u 21,05 sati. Nazočnost gledatelja će biti moguća, no i dalje uz pridržavanje određenih mjera i preporuka. Za svaku utakmicu uspostavlja se sustav vođenja evidencije prisutnih osoba u gledateljstvu radi lakšeg naknadnog epidemiološkog praćenja kontakata u slučaju eventualne pojave zaraze virusom Covid-19. Uz mjesto i datum održavanja natjecanja, u evidenciju se unose ime, prezime i telefonski broj osobe koja ulazi na tribine. U publici će se u idućim susretima sjediti tako da su gledatelji jedni od drugih udaljeni najmanje 1,5 metra, uz uvažavanje preporuke da maksimalni broj ljudi na stadionu ne prelazi jednu trećinu njegova ukupnog kapaciteta.

Ujutro izmjeriti tjelesnu temperaturu
Preporučuje se da osobe u gledateljstvu sjede tako da nisu smještene jedna iza druge već da u svakom sljedećem redu gledatelj sjedi za dva mjesta pomaknut udesno u odnosu na osobu u prethodnom redu. Oni koji planiraju doći na utakmicu trebali bi toga dana izmjeriti svoju tjelesnu temperaturu. Ako je ona u jutarnjim satima više od 37,2 stupnja te ako se osoba osjeća bolesno ili ima bilo koje znakove bolesti (to se odnosi na sve simptome, a ne samo na bolesti dišnih puteva) trebala bi se javiti nadležnom obiteljskom liječniku koji će odlučiti o daljnjem postupanju. Za vrijeme ulaska i izlaska iz sportskog objekta, kao i tijekom boravka odnosno prolaska gledatelja kroz zatvorene stadionske prostore, preporučuje se držati razmak od 1,5 kao nužnu fizičku udaljenost. Nadalje, gledateljima se preporučuje nošenje maski za lice tijekom cijele utakmice. Domaćin i organizator susreta će osigurati sve potrebne higijenske i sigurnosne uvjete, posebice kada je riječ o dezinfekcijskim sredstvima.

Prednost godišnjim i polugodišnjim pretplatnicima
Što se tiče distribucije, odnosno prodaje ulaznica, godišnji i polugodišnji pretplatnici će moći na stadionu, tijekom ponedjeljka i utorka, preuzeti svoje ulaznice. Radno vrijeme blagajne ispod istočne tribine će u ponedjeljak i utorak biti od 10 do 18 sati. Bitno je napomenuti da ulazak na tribine nije moguć s godišnjom ulaznicom, nego svaki pretplatnik mora u navedenom razdoblju doći preuzeti svoju jednokratnu ulaznicu, što je pravilo u ovim uvjetima odigravanja utakmica. Dakle, pri ulasku na stadion gledatelj će morati pokazati i godišnju i pojedinačnu ulaznicu. Bitno je dodati da jedna osoba preuzima ulaznicu samo za sebe ili ako je riječ o obiteljskoj godišnjoj ulaznici – onda može preuzeti ulaznicu i za članove obitelji, pri čemu također mora imati i njihove godišnje ulaznice. Kako je ograničen broj po sektorima na svim tribinama, neće moći svi dobiti ono mjesto na stadionu koje inače imaju kao godišnji pretplatnici. Spomenuli smo da je i ukupni kapacitet ograničen na 30 posto, što ujedno vrijedi i za svaki sektor. To znači da će se nakon njihova ispunjavanja gledatelji usmjeravati ka sljedećem, najbližem sektoru ili na drugu tribinu. Redovna prodaja ulaznica za dvoboj između Osijeka i Gorice krenut će u srijedu, na dan susreta, i to od 15 do 21 sat.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.