Hrvatski radio

Radio Osijek

21:42 / 09.06.2022.

Autor: Hina/Radio Osijek/TM

Ude, Seligman, Benović i Korent u finalu Svjetskog kupa

Aurel Benović

Aurel Benović

Foto: Reroot Studio: / -

Prvog kvalifikacijskog dana na DOBRO World Cupu u Osijeku plasman u subotnje finale i borbu za medalje izborili su Filip Ude i Robert Seligman na konju s hvataljkama, Aurel Benović na tlu te Tijana Korent na preskoku, dok je debitantica Antea Ercegović na svom prvom SK u karijeri druga rezerva za finale preskoka.

Filip Ude je do svog čak 65. finala Svjetskog kupa došao je s najboljom vježbom kvalifikacija i ocjenom 14.350, dok je Robert Seligman u 63. finale u karijeri ušao kao šesti (13.550). "Nismo loši za dedeke," kroz smijeh je komentirao činjenicu da su on i Seligman sa 36 na leđima ponovo zajedno u velikom finalu. "Mislim da ovdje 95% gimnastičara uopće ni nemaju 30 godina, a mi toliko treniramo. Ponosan sam na nas, na sebe i Robija, da smo još u vrhu Svjetskog kupa, borimo se s dvostruko mlađima i nadam se da smo nekome primjer da se može",  rekao je bivši srebrni olimpijac.

Robert Seligman je uoči početka natjecanja u njegovom gradu najavio da je ovo njegov posljednjih turnir u Osijeku i da se želi oprostiti u finalu, no za njega je danas "drhtao" do posljednje kvalifikacijske skupine. "Bitno je finale. Jako sam sretan zbog toga, ali sam ipak malo prazan. Bio sam prva od šest grupa, teško je bilo gledati sve to do kraja, svi znate koliko mi znači ovaj nastup u Osijeku. Želim nastupiti u subotu pred punim tribinama i na najljepši mogući način zahvaliti im za sve ove godine bezuvjetne podrške. U subotu sve kreće od nule, nešto ćemo malo promijeniti u vježbi. Dobro sam spreman, pokazao sam to i prošlog vikenda na PH ovdje, vjerujem da ću ponovno vježbati na visokom nivou. Vidjet ćemo koju će to ocjenu donijeti. Tko zna što se može dogoditi u finalu", izjavio je Seligman.


Robert Seligman

Robert Seligman

Foto: Reroot Studio: / -

Još jedan Osječanin nastupiti će pred svojim navijačima u rodnom gradu. Aurel Benović je do devetog finala u karijeri došao s petim mjestom u kvalifikacijama partera (13.900) na kojemu je najbolji bio Adem Asil iz Turske (14.200). Aktualni olimpijski pobjednik na ovoj spravi, Izraelac Artem Dolgopyat nije imao svoj dan i zbog niza pogrešaka i padova završio tek kao 31.

"Odradio sam vježbu na srednjoj razini, ali zadovoljan sam. Nadam se da ću u finalu odraditi bolje i popraviti četvrtu dijagonalu koju sam sada zeznuo i nadam se da će biti puno puno veća ocjena. U finale ću ići ovu istu vježbu sa startom 6.3, ali nadam se da ću popraviti vježbu, a za EP koje nas čeka u Münchenu očekujem da ću povećati na 6.5," rekao je Benović.

Najiskusnija članica hrvatske ženske reprezentacije, Tijana Korent, šestim mjestom sa 12.849 na preskoku izborila je 37. finale u karijeri. Najbolji preskok danas je imala Slovenka Teja Belak (13.733). 

"Nakon 10 dana, uspjela sam ući u još jedno finale Svjetskog kupa. Ali moram priznati, ovo mi je ipak draže nego ono u Varni, ovo je domaći SK, domaća publika. Bilo je napeto do samoga kraja, konkurencija je stvarno jaka ove godine, jer svi vole doći u Osijek" poručila je.

Antea Ercegović zabljesnula je na svojoj velikoj premijer. Druga rezerva za finale preskoka, deseto mjesto među 25 preskokašica i više je nego dovoljno za prvi put.

Sutra, drugog kvalifikacijskog dana koji starta od 15 sati u lovu na finale biti će Tin Srbić na preči, Ana Đerek na gredi i tlu, te Tina Zelčić na gredi.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.