Hrvatski radio

Radio Osijek

Uspjeh Andreja Korosteljeva

28.04.2013.

10:33

Autor: Hrvatski Radio

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Andrej Korosteljev među prvih 15 parteraša na svjetskoj rang listi.

 

Gimnastičar GK "Inova gim" Andrej Korosteljev ovoga vikenda nastupio je u Ljubljani na Challengeru iz serije turnira svjetskog kupa. Nakon Challangera u Dohi gdje je u finalu bio 6. i osvojio 14 bodova za svjetsku rang listu, osvojenim 9. mjestom u kvalifikacijama ljubljanskog Challengera dobio je novih 8 bodova te će na slijedećoj objavljenoj svjetskoj rang listi parteraša biti rangiran između 13. i 15. mjesta.

„Šteta što je Andreja dijelila samo jedna i pol desetinka do 8. mjesta i nastupa u finalu Lubljane jer bi time već sada dobio mogućnost da se bori i za ulazak u top 10 svjetskih seniorskih parteraša.Inače cilj nam je na kraju godine doseći ranking ispod desetog mjesta na svjetskoj rang listi što bi Andreja svrstalo u najviši rang hrvatskih sportaša - vrhunske sportaše I kategorije Hrvatskog olimpijskog odbora. Do kraja godine ostaju još dva turnira iz serije svjetskog kupa.Prvi će biti u portugalskoj Anadiji sredinom lipnja a drugi, onaj naš Osječki u rujnu. Moram napomenuti da je 17 godišnji Andrej još cijelu ovu godinu po starosti junior, mada od početka godine više ne nastupa na juniorskim turnirima.“-priopćeno je iz Inova gima.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.