Hrvatski radio

Radio Osijek

Uspješnu godinu Nemčanin završio pobjedom na turniru u Novom Sadu

11.12.2017.

15:15

Autor: Radio Osijek/TM

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Mauro Nemčanin, član GK Inova gim jučer je slavio na konju s hvataljkama na međunarodnom turniru u Novom Sadu. Mauro je i u kvalifikacijama i u finalu suvereno odradio svoju vježbu te bio uvjerljivo najbolji ispred grčkog reprezentativca i reprezentativca iz Jordana.

Prema riječima njegovog trenera Saše Solara, Mauro je na ovom natjecanju uspješno isprobao vježbu s kojom će se idućega ljeta predstaviti na prvenstvu Europe u škotskom Glasgowu. Pobjedom u Novom Sadu na najbolji je način završio ovu natjecateljsku godinu, koja je za njega i njegov trenerski tim bila iznimno uspješna. U iduću godinu ulazi kao službeno drugi junior Europe.
"Nemčanin je ljetos osvojio srebrnu medalju na Europskim olimpijskim igrama mladih, što je do sada najveći rezultat hrvatskih mladih gimnastičara u povijesti. Također je bio finalist svih međunanrodnih turnira na kojima je ove godine nastupio, a pobjede je odnio u Budimpešti i sada u Novom Sadu, dok je u Mariboru osvojio drugo, a u gruzijskom Batumiju peto mjesto. Također je u Osijek donio i zlato s prvenstva Hrvatske u svojoj disciplini – konju s hvataljkama, podsjeća Solar i dodaje da im je sljedeće godine primarni cilj juniorsko Europsko prvenstvo, jer će sa svojih 18 godina još biti junior, ali: "Planiramo ga uključiti u pokoji seniorski međunarodni turnir kako bi polako započeli ulazak u seniorske 'vode' ", napominje trener Maura Nemčanina.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.