Hrvatski radio

Radio Osijek

Vranješ: Želim otvoreno razgovarati s predsjednikom

09.11.2012.

15:06

Autor: Davor Lončarić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na Kantridi su se jutros i službeno oglasili oko slučaja Jurice Vranješa. Vranješ nije jučer trenirao s momčadi, a kako stvari stoji niti neće.


Na temelju prijave trenera Elvisa Scorije pokrenut je disciplinski postupak protiv Vranješa. Utvrđeno je da je prekršio pravila profesionalnog ponašanja i u skladu s klupskim pravilnikom je kažnjen novčano i udaljen je iz momčadi. Ponudit ćemo mu sporazumni raskid ugovora,  a kazna ostaje. Do zaključenja slučaja trenirat će odvojeno od prve momčadi, rekao je sportski direktor Srećko Juričić.

Juričić nije obrazložio o kojim se točno postupcima kršenja klupske discipline radi, ali je poznato kako je Vranješ kršio režim prehrane koji je postavio trener zadužen za tjelesnu prirpemu igrača Ugo Maranza, konzumirajući lokalne specijalitete nakon utakmica u Nedelišću i Vinkovcima, a prema neslužbenim informacijama slični prekršaji događali su se i ranije.

Sam Vranješ nije želio komentirati posljednje događaje, čeka petak i povratak predsjednika kluba Damira Miškovića.

Ne želim davati izjave, želim sačekati i otvoreno razgovarati s predsjednikom i sportskim direktorom o svemu što je bilo jer puno je tu neistina nabačeno. Vidim da je problem neko meso il što već. Žalosno je što se pažnja skreće s nečeg drugog što je problem, ali to su stare fore takvih trenera koji kada više ne mogu dići ekipu ili ih nešto smeta, naprave takvu reakciju da se pažnja prebaci na neki drugi problem. Ako sam ja problem HNK Rijeke, onda smo jadni. Uvijek sam bio fer i korektan. I na početku, prije nekoliko mjeseci rekao sam da nisam spreman, a mogao sam kao neki igrači doći i u onoj situaciji uzeti 40 ili 50 tisuća Eura, pokupiti se i što me briga. Nisam to napravio jer mi to nije cilj i nisam takav čovjek. Zato predsjednik mora čuti moju stranu priče, on je ovaj projekt pokrenuo i siguran sam da ga želi završiti i bilo bi nekorektno da ja sada dajem izjave. Najlakše je popljuvati nekoga tko je u takvoj situaciji kao ja, ali meni to ne treba, ja nisam ovisan o gospodinu Scoriji i čekam predsjednika da sjednemo i porazgovaramo, rekao je Vranješ

Svoje je viđenje cijelog slučaja iznio i Elvis Scoria. Moje je komunikacija s gospodinom Vranješom uvijek bila kulturna i primjerena. Imao sma velikog razumijevanja za njegov povratak nogometu koji nije bio brz i velikog sluha za njegove privatne probleme. Odluka da ga se odstrani iz momčadi bila je moja, zbog višekratnog neprofesionalnog ponašanja. Trajno je odstranjen i u tome imam maksimalnu podršku predsjedništva i sportskog direktora koji ima identičan stav mojem. Jednako kao što postoje trenerske fore, postoje i igračke. Ponekad znaju biti individualno pokrenute. Imali smo loš tjedan i moramo se okrenuti utakmici s Istrom jer se nalazimo vrlo blizu našega cilja. Vratimo li se i odigramo dobro kao što smo igrali prije tjedan dana, bit će sve u redu, rekao je Scoria

I dok se slučaj Vranješ tek treba rasplesti, sramotni su porazi u Nedelišću i Vinkovcima jučerašnjim kaznama igračima i stručnom stožeru stavljeni ad acta. Kapetan momčadi Dario Knežević želio je pojasniti, kako kaže, neke neistine koje su se pojavile u javnosti.

Priča se kako unutar svlačionice postoje grupe i grupice. To nije istina i to su gluposti. Prije tjedan dana smo bili vrhunska klapa, a sada postoje grupice. Svakome tko je bio član neke ekipe zna da ako postoji 20 igrača da neće svi ići zajedno na piće poslije ručka ili večere. Uvijek tu postoje određena društva, neko se nekome više ili manje sviđa i to je normalna situacija. Želim u startu sasjeći sve te priče i naglasiti da je ekipa jedinstvena, pripremamo se za važnu utakmicu protiv Istre. Reagirao bi i na pisanja i priče oko te večere nakon utakmice s Nedelišćem. To je isto glupost da se na osnovu jedne večere priča o neprofesionalizmu. To je nisko. Ja za svoju igru ne tražim alibije i prihvaćam odgovornost i tako bi se svi skupa trebali ponašati. Svi bi u ovoj situaciji trebali biti više samokritični. Svi smo mi, igrači i trener, prolazni, klub ostaje. Rijeka je iznad svih nas. Ekipa je maksimalno jedinstvena, završio je Knežević.

O slučaju Vranješ Knežević je kratko dodao kako se takvih i sličnih gluposti nagledao u svojoj karijeri i da su to slučajevi koji se rješavaju klupskom kaznom.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.