Hrvatski radio

Radio Osijek

Vrkić i Pipunić potpisali ugovor o obnovi Sokolskog doma u Osijeku

13.05.2016.

13:29

Autor: Ksenija Zelenić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Gradonačelnik Osijeka Ivica Vrkić i vlasnik tvrtke "Žito" Marko Pipunić potpisali su ugovor o obnovi starog dijela Sokolskog doma, izgradnji nove sportske dvorane i koncesiji koja bi trebala trajati 40 godina.

Prema riječima investitora Marka Pipunića, obnova i izgradnja trebali bi biti gotovi za godinu i pol dana, točnije iduće godine za Dan grada Osijeka. "Želja nam je", kako je dodao, "pružiti mogućnost mladima da se u pravim, zdravim i lijepim uvjetima bave sportom." Gradonačelnik Osijeka, Ivica Vrkić, tom je prigodom istaknuo kako središte grada dobiva nove sportske objekte, čiju je vrijednost prepoznao čovjek koji ne radi samo za sebe nego i za zajednicu. "Prema projektu", naglasio je Pipunić, "stari dio Sokolskog doma u Zvonimirovoj ulici u Osijeku, bit će potpuno obnovljen s novom infrastrukturom. U dvorištu Doma trebala bi niknuti nova sportska gimnastička dvorana. Radovi ne bi trebali bitno utjecati na uobičajene sportske aktivnosti  u koje su uključeni brojni veliki i mali Osječani.

Novi sportski objekti trebali bi ubuduće osigurati profesionalno bavljenje gimnastikom koja je u našem gradu u zaletu, što potvrđuju brojni gimnastički kupovi kojima je naš grad bio domaćin. / Tonski zapis - Vrkić - Pipunić /

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.