Hrvatski radio

Radio Osijek

Zaskočio ga Rus u Rusiji

17.04.2013.

21:42

Autor: Željko Kovačević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Hrvatski gimnstičari Filip Ude i Marijo Možnik izborili su nastup u finalu Europskog prvenstva u Moskvi, Ude u vježbi na konju s hvataljkama, a Možnik na preči. Robert Seligman nije uspio dalje od kvalifikacija

Ude je za svoju vježbu na konju s hvataljkama dobio ocjenu 15.450 te se u finale kvalificirao kao treći, dok je Možnik na preči s ocjenom 15.008 bio drugi. Ispred Udea su bili samo Mađar Berki (15.800) i Britanac Whitlock (15.533), dok je od Možnika uspješniji bio tek Rus Garibov (15.300).
Ude, srebrni s OI u Pekingu 2008., plasirao se u finale EP nakon pet godina i srebra osvojenog u Lausseani, dok će Možnik imati priliku braniti prošlogodišnje srebro osvojeno u Montpellieru kada je također bolji od njega bio samu Garibov. Finale konja s hvataljkama je u subotu, a preče u nedjelju. Oba dana finalni program počinje u 11.30 sati. Finale će prenositi i Hrvatska televizija, a tjekom prijenosa nećemo vidjeti 17-godišnjeg Andreja Korosteljeva koji je obzirom na godine bio odličan 29. s ocjenom 14.433 ni Roberta Seligmana koji je pao s konja i na kraju zauzeo 23. mjesto s ocjenom 14.233

"Dobro sam se zagrijao, kao i 40 puta prije ovog natjecanja. Ali, problem je uvijek na jednom te istom elementu, 'Rusu na hvataljci', na njemu se često 'zapliva'. Ovi bolji, kao Berki, rašire noge, ovi kao ja - padnu. Zbog njega sam izgubio puno finala i medalja. Strah od tog elementa je najveći problem" – rekao je Seligman nakon natjecanja. Razočaran je bio i Robertov trener Vladimir Mađarević koji je najavio nova natjecanja uz onu poznatu sportsku – „Glavu gore!!“ Kristijan Vugrinski i Leonardo Kušan zauzeli su 42. odnosno 50. mjesto. U subotu su na rasporedu kvalifikacije gimnastičarki u kojima će nastupiti i jedina hrvatska predstavnica u Moskvi, Tijana Tkalčec na preskoku.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.