Hrvatski radio

Radio Osijek

Završen 22. Pannonian Challenge

16.08.2021.

12:25

Autor: Radio Osijek

Foto: Marin Stupar/Samir Kurtagić/Marko Žuljević/Dalibor Bauernfrajnd

Foto: Marin Stupar/Samir Kurtagić/Marko Žuljević/Dalibor Bauernfrajnd

Foto: - / -

Publika ponovno na tribinama skate parka na Kopakabani, tri dana vrhunskih vratolomija sportaša iz više od 20 zemalja I Marin Ranteš napokon na pobjedničkom postolju, uz promociju urbane kulture – sukus je 22. Pannonian Challengea, festivala ekstremnih sportova I urbane kulture.

“Najznačajniji festival ovakve vrste u regiji u sva tri natjecateljska dana okupio je u osječkom skate parku velik broj zaljubljenika u sport, adrenalin i dobru zabavu, a što je možda i najvažnije, okupio je velik broj djece i tinejdžera koju su sa zanimanjem gledali sve trikove Inline, Scooter i BMX sportaša, ali ih i izvodili nagovještavajući tako da ekstremni sport u Slavoniji, ali i cijeloj Hrvatskoj ima svijetlu budućnost”, ističu organizatori.
U natjecateljskom smislu na 22. Pannonian Challengeu najviše razloga za zadovoljstvo već u četvrtak, prvog dana natjecanja, imali su Francuz Diako Diaby koji je slavio pobjedu u Inline disciplini, dok je Filip Blaha iz Češke odnio titulu najboljeg u Scooter disciplini. U petak se kao najbolji u Skate disciplini pokazao Christopher Khan iz Slovenije, dok je u subotu u BMX Freestyle disciplini, poslovično publici najatraktivnijoj, a od ove godine i olimpijskoj disciplini, slavio Varaždinac Marin Ranteš, veliki miljenik osječke publike. Zanimljivo je da je Marinu ovo ujedno bila i prva pobjeda na Pannonian Challengeu pa je erupcija oduševljenja kako kod njega, tako i kod publike, bila nemjerljiva.
Svih dana festivala, osim sportskog natjecanja, posjetitelji su mogli uživati u vrhunskim glazbenim poslasticama u režiji domaćih DJ-eva i izložbi fotografija svih autora koji su kroz ove godine izlagali svoje radove na festivalu.
“Jako smo sretni što se publika opet vratila na tribine I što ih je ispunila do posljednjeg mjesta, jer Pannonian postoji radi publike. Imali smo odlična natjecanja u svim disciplinama. Ono što je obilježilo natjecateljski dio je svakako prva pobjeda Marina Ranteša na Pannonianu u BMX Freestyle disciplini. U ovoj najatraktivnijoj disciplini imali smo natjecanje i u ženskoj konkurenciji. Ove godine smo imali skoro 200 sportaša iz preko 20 zemalja svijeta. Pannonian je prvo veliko natjecanje u ekstremnim sportovima nakon Olimpijskih igara nakon što su skateboard I BMX postali olimpijske discipline. Ponovno se vratio i zabavni dio festivala, svake večeri publika se zabavljala u Staroj pekari u Tvrđi do ranih jutarnjih sati. Hvala Gradu Osijeku, Osječko-baranjskoj županiji, cijelom organizacijskom timu, volonterima, svim partnerima i medijima na velikoj podršci,” izjavio je Jurica Barać, direktor Pannonian festivala.
S obzirom na to da cijeli tim Pannonian Challengea, te na nekim način i sam grad Osijek kojemu ovakav festival donosi iznimno snažnu i hvalevrijednu promociju širom svijeta, živi za festival cijele godine, tako je već sad organizacijska ekipa nošena pozitivnom energijom, odličnom povratnom reakcijom publike i entuzijazmom sportaša koji svake godine dolaze sve spremniji i usavršeniji na natjecanje, krenula s razmišljanjima o novom izdanju omiljenog festivala. “Budući da je cilj svake godine biti što bolji, nema sumnje kako će 23. izdanje Pannonian Challengea biti događaj koji u 2022. ne želite propustiti”, jamče organizatori.

Galerija
Foto: Marin Stupar/Samir Kurtagić/Marko Žuljević/Dalibor Bauernfrajnd, Foto: -/-
Foto: Marin Stupar/Samir Kurtagić/Marko Žuljević/Dalibor Bauernfrajnd, Foto: -/-Foto: Marin Stupar/Samir Kurtagić/Marko Žuljević/Dalibor Bauernfrajnd, Foto: -/--, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.