Hrvatski radio

Radio Osijek

Zbog viroze otkazan susret NK Osijeka i Željezničara

26.03.2017.

08:06

Autor: Davor Lončarić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nogometni klub Osijek demantirao je neke napise o razlozima otkazivanja utakmice između nogometaša Osijeka i sarajevskog Željezničara. Pravi je razlog crijevna viroza, a NK Osijek objavio je i obrazloženje zamjenika ravnatelja KBC Osijek Vlatka Kopića.

Veselili smo se subotnjoj prijateljskoj međunarodnoj utakmici Osijeka i sarajevskog Željezničara koja je trebala biti odigrana u Gradskom vrtu, ali do tog odmjeravanja snaga ipak nije došlo. Naime, neki su igrači „Želje“ osjetili želučane tegobe, pregledom u osječkom KBC-u je utvrđeno da se radi o crijevnoj virozi, a taj je virus „pokosio“ i neke nogmetaše Bijelo-plavih koji su se također suočili s istim problemom. To je, nažalost, uvjetovalo otkazivanje ove utakmice, što je i službeno potvrđeno iz oba kluba.

Da, ta je viroza uvjetovala neodigravanje susreta kojeg smo i mi i Osječani s nestrpljenjem očekivali. No, zdravlje nam je svima najvažnije i ne bi imalo smisla forsirati nešto u novonastalim okolnostima. Koristim priliku da se zahvalim Nogometnom klubu Osijek, vašem gradonačelniku Vrkiću koji nas je primio u gradskoj upravi i svima koji su nam ovih dana bili i više nego ugodni i ljubazni domaćini u gradu na Dravi, rekao je Haris Alihodžić, team menadžer FK Željezničar.

Igračima je nužna pošteda 

O kakvim je konkretno problemima riječ, pitali smo zamjenika ravnatelja Kliničko-bolničkog centra Osijek, dr. Vlatka Kopića.

Igrači Željezničara završili su na liječenju na Klinici za zarazne bolesti KBC Osijek, zbog enterovirusne infekcije. Riječ je o akutnoj virusnoj infekciji koja dovodi do gastroenteritisa i ne ostavlja kronične posljedice, ali zahtijeva intenzivnu parenteralnu rehidraciju uz ostalu simptomatsku terapiju, te akutno onesposobljava pacijenta. Stoga, bez obzira što se radi o prolaznoj infekciji, oboljeli trebaju poštedu od tjelesnih aktivnosti uz mirovanje kroz idućih nekoliko dana do smirivanja tegoba. Uslijed toga nogometaši Željezničara nisu u mogućnosti odigrati utakmicu protiv našeg prvoligaša. Ovakve akutne virusne infekcije su uobičajene za ovo doba godine i učestale su na našem području te nemaju nikakve veze s vodom, kako se to spominje u nekim medijima. U ime KBC Osijek, „Željinim“ igračima želimo brz oporavak, rekao je Kopić.

 

Naravno da nam je žao što to neće biti ove subote, posebice jer je i vrijeme idealno za igru. Znam da su i naši navijači pristigli u Osijek, zahvaljujemo im na tome i ispričavamo se zbog otkazivanja utakmice, kao i svim ljubiteljima nogometa u Osijeku i Slavoniji koji su planirali doći u Gradski vrt. Kažem, u pitanju je viša sila, nešto na što ne možemo utjecati. Imajući u vidu veliku želju s obje strane, siguran sam da ćemo se brzo dogovoriti o novom datumu koji bi odgovarao i jednima i drugima. Vjerojatno će to biti također u vrijeme neke stanke u prvenstvima Hrvatske i BiH. Želimo pravu sportsku i prijateljsku suradnju s Osijekom i ne sumnjam da ćemo se opet lako dogovoriti, rekao je Haris Alihodžić.

izvor: web stranica NK Osijeka

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.