Hrvatski radio

Radio Osijek

Zekić – Ne gledamo tablicu, idemo momčadi koja je pobijedila Hajduk

02.12.2016.

16:02

Autor: Željko Kovačević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nogometaši Osijeka u subotu putuju u Split gdje se dan kasnije sastaju s nogometašima RNK Split. Prva je to u nizu od tri utakmice u gostima. Nakon Splita u nedjelju, 10. ovog mjeseca gostuju u Puli, a 16. prosinca u Zaprešiću.

Zoran Zekić, prvi trener u klubu, izuzetno je zadovoljan prolazom u poluzavršnicu Hrvatskog nogometnog kupa.

„Mnogi nisu bili zadovoljni kako se igralo protiv Belupa. Ja sam tu utakmicu pogledao još jednom. Belupo ni u jednom trenutku nije izašao na našu zadnju liniju, stali su sa deset igrača gusto. Prvi puta su u naših 16 metara došli u 86. minuti, prvi korner su imali u 90. minuti. Ja iz svega mogu izvući puno pozitivnog. Belupo je bio loš, no bio je loš zahvaljujući nama. Taj isti Belupo je bez problema pobijedio Lokomotivu u Zagrebu. Taj isti Belupo igrao s Rijekom i bio gotovo bolji takmac. Uvijek  priča ima dvije strane.“ – rekao je Zekić novinarima.

Nova utakmica novi izazov. Ovaj puta je pred njima momčad koja je izbacila Hajduk iz daljnjeg natjecanja za Kup. To što je posljednja na ljestvici samo poziva na veći oprez, upozorava Zekić, i dodaje kako je riječ o momčadi koja prima jedva gol po utakmici.

„Neće to biti laka utakmica, no moramo pronaći unutarnje snage i karaktera i na to sve nadograditi momčadsku kvalitetu, pa i individualnu, i napraviti sve da se vratimo kući što sretniji  što zadovoljniji.“

Neće igrati Knežević koji ostaje u Osijeku zbog pregleda nakon kojeg će se znati može li uopće nastupiti do kraja ove godine. Na gol se vraća Mikulić

„Da se razumijemo ja imam sreću da ima dva vrhunska vratara. Imam najboljeg u Hrvatskoj, samo što zaspi tu i tamo, i imam vratara koji će biti najbolji vratar u Hrvatskoj. Ja nisam tip trenera koji će nekoga otpisati zbog dva kiksa.“ – rekao je Zekić o izmjeni Malenica – Mikulić.

Dug put u Split produžit će dijelom zatvoren autoput kod Zadra, za gotovo dva sata, no kako idu dan ranije, Zekić vjeruje da će nakon što prespavaju u Sinju biti spremni za još jedan dobar rezultat  

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.