Hrvatski radio

Radio Osijek

Zekić: "Svi jedva čekamo da utakmica počne"

12.07.2017.

14:24

Autor: Krunoslav Inhof

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nogometaši Osijeka u četvrtak u Gradskome vrtu igraju utakmicu 2. pretkola Europske lige, a u goste dolazi petoplasirana ekipa švicarskoga prvenstva Luzern. Dolazak je najavilo 500 navijača iz Švicarke.

Iako se u medijima proteklih tjedana moglo čuti kako su Švicarci u problemima, trener Osječana Zoran Zekić upozorava: "Na kraju se ispostavilo, prema njihove zadnje dvije pripremne utakmice da su otpusiti samo dvojicu starijih igrača, a na njihova su mjesta doveli dvojicu mlađih. Osim toga vrlo su ozbiljno skrivali svoje pripremne utakmice jer je bilo nemoguće pronaći snimke njihovih nastupa. Ipak smo ih dosta dobro upoznali jer smo imali skaute na njihovim pripremnim utakmicama", rekao je Zekić i dodao kako njegovi igrači jedva čekaju početak utakmice: "Igrači su iznimno motivirani i pomalo nervozni, što je možda i dobro. Osim ozlijeđenog Kneževića svi igrači su na raspolaganju i večeras idemo u karantenu. Nadam se da ćemo sutra biti uspješni, hrabri, okomiti i dosta pametni. Znam da publika očekuje od nas napad i napad. I ja to očekujem, ali da to bude s dozom stabilnosti u svim linijama, ali ne da divljamo. Bio bih zadovoljan kad bi to bilo onako kako smo radili zadnjih dana na treningu", rekao je Zekić.

Utakmica u Gradskome vrtu počeinje u 20 sati i 45 minuta, a iz kluba su još jednom podsjetili kako je najpovoljnija kupnja godišnje ulaznice, jer se za iznose već od 200 kuna mogu gledati sve prvenstvene, Kup utakmice kao i sve utakmice koje Osijek bude igrao ove sezone u Europskoj ligi. Pozvali su sve gledatelje da na utakmicu krenu dosta ranije kako bi se izbjegle gužve na ulazima koji se otvaraju od 18 sati i 45 minuta.

Na današnjoj je konferenciji za novinare predstavljena je nogometna ekipa Dječjeg doma Klasje, koja već duže vrijeme surađuje s klubom. Zahvaljujući toj suradnji izabranici "Klasja" u novoj opremi sutra putuju na nogometno Svjetsko prvenstvo dječjih domova u Poljsku, gdje će predstavljati Hrvatsku.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.