Hrvatski radio

Radio Osijek

ŽNK Osijek domaćin UEFA Lige prvakinja

16.08.2021.

13:26

Autor: Marko Kolić

ŽNK Osijek domaćin UEFA Lige prvakinja

ŽNK Osijek domaćin UEFA Lige prvakinja

Foto: - / -

Od 18. do 21. kolovoza 2021. godine Osijek je domaćin kvalifikacijskih utakmica UEFA Lige prvakinja koje će se održati u organizaciji ŽNK Osijek na stadionu „Gradski vrt“. Osječanke se nalaze u trećoj skupini, zajedno sa Anderlechtom iz Belgije, Hayasom iz Amernije i Breznicom iz Crne Gore.

Izvlačenje za kvalifikacije UEFA Lige prvakinja obavljeno je 2. srpnja, prema kojemu je Osijek postao domaćinom utakmica treće kvalifikacijske skupine. U ovoj skupini, uz nogometašice Osijeka nalaze se RSC Anderlecht iz Belgije, FC Hayas iz Amernije i FK Breznica Pljevlja iz Crne Gore. Utakmice će se igrati na Gradskom vrtu u srijedu 18. i u subotu 21. kolovoza, po dvije utakmice dnevno. 

Prva utakmica skupine igra se u srijedu 18. kolovoza u 15 sati između Anderlechta i Hayasa, dok će nogometašiće Osijeka nastupiti u 21 sat u okršaju protiv FK Breznice, prvakinja iz Crne Gore. U subotu 21. kolovoza u 15 sati igrat će se za treće mjesto u skupini. U 21 sat odigrat će se finale skupine. Pobjednička ekipa skupine time će dobiti priliku za nastup u drugoj rundi UEFA Lige prvakinja.

Bojan Bodražić, predsjednik Uprave ŽNK ispričao je kako se nada da će ŽNK Osijek pred domaćom publikom ostvariti zapažene rezultate. Istaknuo je kako domaćinstvo na ovakvom natjecanju puno znači jer se klub može pokazati u najboljem svjetlu na jednom od najprestižnijih europskih natjecanja. Najveći cilj je pobijediti prvu utakmicu u srijedu protiv prvakinja Crne Gore, a prolazak skupine bi značio jako puno za klub - rekao je. U vezi eventualnog okršaja s belgijskim Anderlechtom u finalu, izjavio je kako je Anderlecht izuzetno kvalitetna ekipa iz prve jakosne skupine i to će biti izuzetno teška utakmica.

Igor Budiša, trener seniorki ŽNK Osijek nam je otkrio kako su pripreme krenule još 7. srpnja. Djevojke su, unatoč vrlo otežavajućim okolnostima s obzirom na vrijeme i velike vrućine, pokazale entuzijazam koji je djelovao motivirajuće na cijelu ekipu. Rekao je kako je kroz četiri pripremne utakmice nastojao ispuniti sve zamišljene ciljeve i zahtjeve koji su nužni za predstojeće kvalifikacijske utakmice.

Kapetanica seniorki Izabela Lojna istaknula je kako je nakon prošlogodišnjih velikih uspjeha atmosfera u ekipi odlična. Nadovezuje se kako su pripreme bile teške, ali pod palicom trenera Igora Budiše momčad sve više napreduje u smjeru profesionalizma. Igračice su se privikle na jak tempo treniranja i nadaju se što boljem rezultatu. Željno iščekju Ligu prvaka da pokažu da zaslužuju svoje mjesto na ovome natjecanju - otkriva kapetanica.

Za gledatelje će biti otvorena istočna tribina Gradskog vrta. A svi zainteresirani moći će kupiti ulaznice po cijeni od 30 kuna. Izravan prijenos utakmice moći će se pratiti i na HRT-u.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.