Hrvatski radio

Radio Osijek

Zvat ću Bjelka…

14.05.2013.

10:52

Autor: Željko Kovačević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Miroslav Žitnjak otvoreno je za Radio Osijek priznao kao će zvati bivšeg veznjaka Osijeka, španjolskog Albacetea, Kaiserslauterna i bivšeg reprezentativca Hrvatske. Danas uspješnog trenera austrijskog WAC-a.

 „Zvat ću i Bjelka, iako je teško očekivati da se vrati kada mu tako dobro ide i Austriji“ - rekao je novi trener NK Osijeka i sportski direktor Miroslav Žitnjak. Na tom tragu je vjerojatno i Bjelica koji nedavno za jedne hrvatske novine na upit o NK Osijeku izjavio – „Ne bih o tome, pustimo tu temu!“, a na izravno vraća li se u Hrvatsku odgovorio – „Ne. Želio bih karijeru trenera graditi u Njemačkoj, u Bundesligi, dakako i u Španjolskoj, u zemljama u kojima sam igrao. Hrvatska mi nije u mislima i na tako nešto gledam kao korak unatrag. Ali nikad ne reci nikad, zar ne? Jednog bih se dana volio vratiti u Hrvatsku, ali kao izbornik. No, za tako nešto ima vremena.“

Ivica Kulešević nakon toga postaje sasvim izvjesna mogućnost. Trener koji poznaje mlade igrače u klubu, koji dugo vodi, kako joj tepaju, jednu od najboljih generacija NK Osijeka mogao bi tim igračima biti oslonac da stasaju u prave profesionalce. 

„Usmjereni smo ka slijedećoj sezoni, pokušat ćemo odigrati dobro u dva kola koja dolaze kako bi vratili samopouzdanje, no plan je novi trener iz našeg kadra, ako ne uspije s Bjelicom moja je opcija Kulešević koji dobro zna te mlade dečke!“ – rekao je Žitnjak. Koliko je odgovoran sportski direktor? – „Po funkciji sam odgovoran no Stanko je preiskusan trener da bi mu se ja nametao, no imao je našu punu podršku i niko mu se nije miješao u posao“ – zaključio je Žitnjak

       

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.