Hrvatski radio

Radio Osijek

1. simpozij hitne medicine u Osijeku

12.05.2023.

17:02

Autor: Željko Kovačević

Dr. Vedrana Makarović

Dr. Vedrana Makarović

Foto: Željko Kovačević / HRT

U osječkom Nadbiskupskom vikarijatu danas je počeo dvodnevni, 1. simpozij hitne medicine. Kongres je okupio više od 200 sudionika raznih medicinskih struka kojim je cilj unaprijediti kvalitetu pružanja hitne medicinske pomoći.

U deset godina postojanja OHBP-a pri osječkom KBC-u obrađeno je više od pola milijuna pacijenata, a 2023. OHBP više neće biti „gost” u skučenim prostorima kirurgije već će dobiti novi prostor na istočnom ulazu u Klinički bolnički centar Osijek s gotovo 3 tisuće četvornih metara korisnog prostora. Sudionici kongresa danas će posjetiti i novu zgradu Objedinjenog hitnog bolničkog prijema, a na samu organizaciju kongresa i na novu zgradu posebno je ponosna pročelnica Objedinjenog hitnog prijema, doktorica Vedrana Makarović

„Drago nam je da ćemo na 10. rođendan OHBP-a dobiti novu zgradu, a osim s njom možemo se pohvaliti i našim izvrsnim liječnicima, medicinskim sestrama i tehničarima. Simpozij će okupiti oko 200 sudionika iz cijele Hrvatske i inozemstva, a među pozvanim predavačima naći će se i vrhunska imena hitne intervencijske medicine iz Zagreba, Rijeke i Beograda. Kongres smo organizirali uz podršku Ravnateljstva KBC-a, uz pokroviteljstvo Ministarstva zdravstva i Hrvatske liječničke komore te uz suorganizaciju Hrvatskog društva za hitnu medicinu.”, rekla je doktorica Makarović.


Galerija
dožupan Mato Lukić, prof. prim. dr. sc. Višnja Nesek Adam, Foto: Željko Kovačević/HRT
1. simpozij hitne medicine, Foto: Željko Kovačević/HRT

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.