Hrvatski radio

Radio Osijek

1. TEHNICOOLUM - Sajam tehničke kulture Osijek

13.11.2018.

13:57

Autor: Radio Osijek / KI

foto: Radio Osijek / KI

foto: Radio Osijek / KI

Foto: - / -

Prvi sajam tehničke kulture pod nazivom "TEHNICOOLUM" održat će se 7. i 8. prosinca na osječkom Pampasu. Nova sajamska manifestacija organizira se kako bi se povećalo zanimanje djece i mladih za bavljenje tehničkom kulturom i znanošću STEM područja.

Organizacija 1. TEHNICOOLUMA sajma tehničke kulture, predstavlja krunu ovogodišnje uspješne suradnje Osječkog sajma d.o.o., Zajednice tehničke kulture Grada Osijeka i Zajednice tehničke kulture Osječko-baranjske županije, a sve s ciljem popularizacije tehničke kulture: od početnika koji se tek odvažuju za bavljenje tehnikom i ovladavanjem vještinama početne tehničko-tehnološke pismenosti, preko polaznika koji žele proširiti svoje znanje i ovladati vještinama naprednog korištenja pa do stručnih osoba i pedagoga kojima su STEM znanosti i tehnička kultura profesionalni izbor.

U sklopu manifestacije održat će se 30-ak izložbi, kreativnih i edukativnih radionica s temama: robotika, modelarstvo, maketarstvo, informatika, elektronički i digitalni sklopovi, promet, fotograiija, izrada predmeta od metala, plastike, papira, slame, 3D printanje, dronovi..., a koje će im kroz brojne radionice biti približene na jednostavan, praktičan i zanimljiv način.

Programe i radionice, uz pomoć organizatora, realizirat će brojne znanstvene ustanove, škole i fakulteti.

Programi će se realizirati:
-Održavanjem dinamičnih, kreativnih radionica pod stručnim vodstvom ;
- Organiziranjem natjecanja, ocjenjivanja i prodaje radova nastalih na sajamskoj priredbi;
- Organizacijom stručno-pratećih aktivnosti predavanja, savjetovanja i stručnih prezentacija;
- Izložbom tehničkih radova i dostignuća iz područja djelovanja sekcija Zajednice tehničke kulture Grada Osijeka i Osječko-baranj ske županije, kao i njihovih partnera iz zemlje i inozemstva;
- Zabavom, susretima i razmjenom iskustava polaznika, učenika, studenata i pedagoga.

Sajamska priredba održat će se na sajamskom prostoru Pampasu 7. i 8. prosinca na 1200 četvornih metara zatvorenog i 300 otvorenog izložbenog prostora.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.