Hrvatski radio

Radio Osijek

100 godina Glazbene škole Franje Kuhača

22.11.2021.

14:33

Autor: Radio Osijek

100 godina Glazbene škole Franje Kuhača

100 godina Glazbene škole Franje Kuhača

Foto: - / -

Glazbena škola Franje Kuhača u Osijeku proslavlja stotu obljetnicu postojanja i 190 godina javnog glazbenog školstva u Osijeku. Prigodna je svečanost održana u Kulturnom centru, a nastupili su učenici osnovne i srednje glazbene škole.

Svake godine Glazbenu školu Franje Kuhača u Osijeku upisuje sve više učenika, ističe ravnateljica Sunčana Bašić. Ove ih je godine 450, a s predškolskim odjelima 480. U 10 odjela školuju učenike za sve instrumente te klasični balet i suvremeni ples.
Glazbena škola Franje Kuhača nije samo obrazovna ustanova već i jedan od nositelja kulturnog života grada i županije. Nekadašnji učenici glazbene škole danas su vrhunski umjetnici koji djeluju diljem svijeta, u orkestrima, kazalištima i filharmonijama.
Vrijedne obljetnice 100 godina Glazbene škole Franje Kuhača i 190. obljetnicu javnog glazbenog školstva u gradu čestitali su zamjenici gradonačelnika i župana Jasenka Crnković i Josip Miletić.
Koncert će učenici glazbene škole održati i večeras u 18 sati u Arheološkom muzeju.

 

100 godina Glazbene škole Franje Kuhača

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.