Hrvatski radio

Radio Osijek

1000 kuna po zaposleniku – pomoć poduzetnicima pogođenim korona krizom

14.09.2020.

16:13

Autor: Radio Osijek/TM

1000 kuna po zaposleniku – pomoć  poduzetnicima pogođenim korona krizom

1000 kuna po zaposleniku – pomoć poduzetnicima pogođenim korona krizom

Foto: - / -

Grad Osijek nastavlja s potporama poduzetnicima u prevladavanju korona krize. Danas je raspisan novi Javni poziv za dodjelu potpora iz Općeg programa poticanja razvoja poduzetništva na području grada Osijeka u 2020. – Gospodarska mjera za suzbijanje negativnih ekonomskih posljedica krize K-2020 II.

Oslanjajući se na paket gospodarskih mjera Vlade Republike Hrvatske, Grad Osijek usmjerio je 10 milijuna kuna za pomoć poduzetnicima čije je poslovanje ugroženo krizom izazvanom pandemijom koronavirusa. "Riječ je o dodjeli bespovratnih potpora iz Općeg programa poticanja razvoja poduzetništva na područja grada Osijeka, kojim se provodi gospodarska mjera za suzbijanje negativnih ekonomskih posljedica krize, kako bi se održala likvidnost i zadržala postojeća radna mjesta subjekata malog gospodarstva na području grada Osijeka", priopćeno je iz Ureda gradonačelnika.
Grad Osijek poziva sva mikro, mala i srednja trgovačka društva, obrte, slobodna zanimanja i zadruge koje su u cijelosti u privatnome vlasništvu sa sjedištem na području grada Osijeka i čije su prijave na mjeru Potpora za očuvanje radnih mjesta Hrvatskog zavoda za zapošljavanje pozitivno ocijenjene pozitivno ocijenjene, te im nisu dodijeljena sredstva u prvom javnom pozivu Grada Osijeka (Gospodarska mjera za suzbijanje negativnih ekonomskih posljedica krize K-2020) - da se prijave i ostvare jednokratnu i bespovratnu financijsku pomoć u iznosu od 1000 kuna po zaposleniku.
Javni poziv bit će otvoren od 14. rujna do iskorištenja sredstava ili najkasnije do 2. listopada 2020. Ukupno raspoloživa sredstva namijenjena za dodjelu potpora po ovom javnom pozivu iznose 385 tisuća kuna.
Prijave će se zaprimati isključivo putem e-pošte na adresu potpore2@osijek.hr, a za sve dodatne informacije korisnici potpora mogu se obratiti Poduzetničkom inkubatoru BIOS na e-poštu potpore@inkubator.hr i na broj telefona 031/209 955.
Potrebna dokumentacija i sve informacije vezane uz Javni poziv dostupne su OVDJE.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.