Hrvatski radio

Radio Osijek

12:30 / 17.12.2020.

Autor: Radio Osijek/TM

1080 kg za akciju "Plastičnim čepovima do skupih lijekova"

Foto: PU osječko-baranjska

Foto: PU osječko-baranjska

Foto: - / -

U dvorištu Policijske uprave osječko-baranjske tvrtki Drava International Osijek predano je 1080 kilograma plastičnih čepova, od kojih je glavnina donacija našičke komunalne tvrtke. Na recikliranje je tako predana druga veća količina u posljednjih mjesec i pol dana.

Riječ je o akciji kojom se, uz dobrobit za okoliš, prikupljaju sredstva za rad Udruge oboljelih od leukemije i limfoma. Do sada je prikupljeno više od devet tona čepova, a Udruga dobiva kunu i 20 lipa po kilogramu. 
Tvrtka za komunalne djelatnosti „Našički park“ d.o.o. donirala je ukupno 850 kilograma plastičnih čepova, a Policijska uprava osječko-baranjska u suradnji s partnerima donirala je ukupno 230 kilograma plastičnih čepova. 
Projekt pod nazivom „Plastičnim čepovima do skupih lijekova“ pokrenula je Udruga oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske u što se prije nešto više od tri godine uključila i Policijska uprava osječko – baranjska, a ovoga puta pridružili su se i partneri Regionalni klub IPA osječko-baranjska, Sindikat policije Hrvatske Glavna podružnica Policijske uprave osječko-baranjske, Dom zdravlja osječko-baranjske županije te Osječko-baranjska županija, tvrtka Našički park d.o.o. i građani.
Cilj akcije je da se reciklažom prikupljenih čepova osigura financiranje nabave skupih lijekova oboljelima od teških malignih bolesti, a ujedno se pridonosi očuvanju okoliša. Udruga oboljelih od leukemije i limfoma projekt je osmislila prije nekoliko godina radi stvaranja čišćeg okoliša, poticanja održivog razvoja i educiranja građana o važnosti zaštite okoliša, a prikupljanjem sredstava pridonosi se bržoj rehabilitaciji i resocijalizaciji oboljelih od malignih bolesti. Prikupljanje čepova pokazalo se kao izvrsna zamisao te je dosad skupljenim novcem od plastičnih čepova Udruga pomogla brojnim oboljelima u kupnji lijekova, medicinskih pomagala i financiranju terapija.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.