Hrvatski radio

Radio Osijek

11. Sportski susreti branitelja na Pampasu

05.08.2015.

10:52

Autor: Krunoslav Inhof

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, te Dana hrvatskih branitelja, Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Osječko-baranjske županije organizira danas 11. sportske susrete na Pampasu. Program UHDDR-a počeo je svečanim otvorenjem u 9 sati, a u tijeku su natjecanja u šahu, streljaštvu, belotu, stolnom tenisu i pikadu.

Uoči otvorenja igara Osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić istaknuo je značenje današnjega dana: "Jučer i danas obilježavamo povijesni trenutak koji je okrenuo Domovinski rat jer je Oluja postavila temelje za mir, ne samo u Hrvatskoj, nego i u cijeloj regiji. Danas slave svi domoljubi i cjelokupan hrvatski narod jer je se radi o trenutku kada je postavljen temelj za razvoj i budućnost Republike Hrvatske."

Predsjednik Županijske podružnice UHDDR-a Darko Nađ napomenuo je kako se sportski susreti, među ostalim, održavaju na Pampasu jer je upravo na tom mjestu osnovana 106. Brigada Hrvatske vojske: "Pozivamo sve ljude da nam se pridruže, posebice u poslijepodnevnom dijelu programa kada organiziramo zajedničku okrjepu i zajedničko veselje." - rekao je Nađ i pozvao sve građane da istaknu hrvatske zastave na svojim kućama, jer kako je primjetio, zastava je u Osijeku premalo.

Oko 13 sati planiran je zajednički ručak, a do 16 sati završetak susreta i druženja. U sklopu obilježavanja Dana pobjede Osječani će se ove godine moći voziti Dravom u tri vojna plovila od Kompe do Kožare. Svi se zainteresirani mogu u plovila ukrcati kod kompe od 16 do 20 sati.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.