Hrvatski radio

Radio Osijek

12 novoboljelih, među njima dvoje djece

26.06.2020.

11:52

Autor: Tatjana Mautner

12 novoboljelih, među njima dvoje djece

12 novoboljelih, među njima dvoje djece

Foto: - / -

U protekla 24 sata analizirano je 258 uzoraka - 12 je novozaraženih. Četiri osobe su iz Osijeka, a ostali iz Đakova, među kojima je i dvoje djece iz vrtića u sklopu samostana, izvijestio je danas na konferenciji za novinare Goran Ivanović, načelnik Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije.

"Trenutno je u županiji 79  oboljelih od koronavirusa. U osječkom KBC-u zbrinuto je 18 pacijenata, ali nema nikoga na respiratoru, i prema podacima iz bolnice, sve su osobe stabilno i nemaju težih simptoma", rekao je Ivanović. Ističe kako je u županiji trenutno 631 osoba u samoizolaciji, a od jučer novih 167 kontakata.  Policija je jučer obavila 77 provjera, i zabiježila samo jedno kršenje ove mjere, i to na osječkom području.
Izvijestio je da je u proteklih 48 sati na đakovačkom i osječkom području na tesitranje uzeto više od 500 uzoraka, a testiranjem će biti obuhvaćeni svi koji su bili na krizmi prošle nedjelje u Đakovu, a krizmao ih je nadbiskup u miru Marin Srakić, koji je pozitivan na koronavirus. "Iz toga kruga imamo već jednu pozitivnu osobu, ali nije u pitanju krizmenik, već osoba koja je sudjelovala u tome događaju", pojasnio je Ivanović.
Izrazio je nadu da će podaci koji budu stigli sutra ili prekostura biti puno manji, odnosno da će se vidjeti da su epidemiološke službe odradile dobar  posao i spriječile širenje koronavirusa na području ove županije.
Ivanović je pozvao sve građane Osječko-baranjske županije na oprez i odgovorno ponašanje, odnosno pridržavanje propisanih epidemioloških mjera, između ostalih i u vezi nošenja maski u javnom prijevozu.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.