Hrvatski radio

Radio Osijek

13. Paprikafest u Lugu

01.10.2022.

13:24

Autor: HRT Radio Osijek

Paprikafest

Paprikafest

Foto: Magdalena Jelečević / HRT Radio Osijek

U Lugu se održava 13. Parprikafest na kojem ovaj cijenjeni kulinarski proizvod predstavlja 30-ak izlagača. Nakon ocjenjivanja i proglašenja rezultata posjetitelji mogu uživati u kulturno - glazbenom programu i gastronomskim sadržajima poput fišijade i radionici o pripremi šarana na rašljama. 

Već tradicionalna gastronomsko - kulturno - zabavna manifestiacija Paprika fest ušla je u 13. godinu održavanja. Svake godine sve je više izlagača i posjetitelja, kaže predsjednik Udruge mladih i jedan od organizatora Erik Munk. Tako je ove godine to mjesto poznato po uzgoju i proizvodnji mljevene začinske paprike posjetilo nekoliko tisuća gostiju, a od 60 izlagača, što je i dosadašnji rekord, polovina su bili proizvođači paprike. Na Paprikafestu predstavljaju se i kulturno-umjetnička društva, a bogata je i gastronomska ponuda bilo da je riječ o suhomesnatim ili specijalitetima od ribe. Neizostavnog ribljeg paprikaša i šarana na rašljama. Za tu prigodu oranizirana je i radionica na kojoj se gosti mogu upoznati s pripremom ove cijenjene delicije. Osim u subotu program Paprikafesta održava se i u nedjelju. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.