Hrvatski radio

Radio Osijek

13. Zima u Domu tehnike i 27. Zimska škola informatike

02.01.2020.

11:40

Autor: Željko Kovačević

foto Ž. Kovačević

foto Ž. Kovačević

Foto: - / -

Trinaesta Zima u Domu tehnike u Osijeku ove godine učenicima nudi brojne praktične radionice robotike i 3D modeliranja, a 27. Zimska škola informatike okupit će srednjoškolke i srednjoškolce koji su na natjecanjima već pokazali sklonost industriji novog doba.

Trinaesta Zima u Domu tehnike održat će se od 7. do 10. siječnja 2020. svaki dan od 17:00 sati do 20:00 sati, a učenicama i učenicima osnovnih škola pokušat će na radionicama 3D modeliranja dati ne samo osnovna znanja o modeliranju. „Malo smo produbili ove radionice i izašli s naprednim 3D modeliranjem tako da ćemo učeicima približiti nešto novo”, rekla je Terezija Blekić Voditeljica Centra tehničke kulture Osijek. Ivo Grgić  tajnik Zajednice tehničke kulture Osječko-baranjske županije tvrdi kako je na 27. Zimsku školu cilj privući učenike koji su sudjelovali na županijskim i državnim natjecanjima i koji pokazuju zanimanje za napredne tehnologije kako bi im pružili još više informacija i znanja iz informatike i robotike. Dražen Jakopović ravnatelj III. (prirodoslovno.matematičke) gimnazije Osijek kaže kako učenike žele približiti tržištu rada temama koje su budućnost, robotika i  natjecateljsko programiranje, a poveznica bi bila umjetna inteligencija.

Popis radionica u 13. Zimi u Domu Tehnike:

NAPREDNO 3D MODELIRANJE I INTERAKCIJA
CRTANJE 3D OLOVKAMA I UKRAŠAVANJE STAKLA
IZRADA NAKITA I UKRASNIH PREDMETA
IZRADA PREDMETA OD DRVA I PLASTIKE
UVOD U MAKETARSTVO
IZRADA PREDMETA OD DRVA I BALZE
QUILLING - IZRADA UKRASA OD PAPIRA
NOGOBOT
ŠKOLA LETENJA DRONOVIMA

Prijave traju do popunjena skupina, u Domu tehnike, Trg J. Križanića 1, telefonom 327-623, svaki dan od 8:00 - 11:00, online prijavnicom na www.ztkgradaosijeka.hr ili e-mailom ctkosijek@gmail.com

Cijena: Uplata za jedan program 60,00 kuna

27. Zimska škola Informatike za mlade informatičare, učenike srednjih škola s područja Slavonije počela je danas  u dvorani Doma tehnike. U tu školu učenice i učenici dolaze temeljem rezultata postignutih na državnim ili županijskim natjecanjima iz informatike, a program traje 3 dana. Ove godine pozvano je 30-tak učenika iz svih slavonskih županija. 

foto Ž. Kovačević

foto Ž. Kovačević

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.