Hrvatski radio

Radio Osijek

14. ljetna škola mladih Društva Crvenog križa Osječko-baranjske županije

28.08.2017.

22:34

Autor: Stjepan Filipović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

14. ljetna škola mladih Društva Crvenog križa Osječko-baranjske županije održana je u Centru za edukaciju Gradskog društva Crvenog križa Osijek u Orahovici. Što su sve naučili, prikazali su na pokaznoj vježbi te završnoj svečanosti.

Pokaznom vježbom i završnom svečanosti u Centru za edukaciju Gradskog društva Crvenog križa Osijek u Orahovici zatvorena je 14. Ljetna škola mladih Društva Crvenog križa Osječko-baranjske županije. Proteklih deset dana u Ljetnoj školi sudjelovalo je 146 mladih s područja Osječko - baranjske županije, drugih regija Hrvatske te partnerskih društava Crvenog križa iz Bosne i Hercegovine i Srbije. Riječ je o programu na kojemu se već 14. godinu za redom, za provođenje aktivnosti Crvenog križa, uspješno osposobljavaju mladi Crvenog križa iz društava Hrvatskog Crvenog križa, ali i Crvenih križeva zemalja regije. Nakon povratka s Ljetne škole, mladi pripremljeni za djelovanje preuzimaju inicijativu i podižu kvalitetu rada na programima Crvenog križa u svojim društvima, a rezultati tog rada najbolje su vidljivi kroz brojne uspjehe koje ostvaruju mladi iz društava Crvenog križa Osječko-baranjske županije koji su sudjelovali na Ljetnim školama.
Ovogodišnja Ljetna škola mladih usmjerena je na osposobljavanje mladih za voditelje programa prve pomoći, programa prevencije ovisnosti i odgovornog spolnog ponašanja, programa prevencije trgovanja ljudima i sigurnog ponašanja na internetu, programa pripreme za djelovanje u katastrofama te voditelje programa realističkog prikaza ozljeda. Ljetnoj školi mladih po prvi puta su se pridružili i mladi, članovi političkih stranaka koje konstituiraju Skupštinu Osječko-baranjske županije, te je za njih organiziran i program pod nazivom „Humanost, ljudska prava, pluralizam i demokracija“. Uz stjecanje znanja i kompetencija iz navedenih područja, cilj programa je i razvoj i značaj civilnog društva u zajednici.
Tijekom Ljetne škole mladih organizirane su brojne aktivnosti poput Sajma Crvenokrižaških središta, debate, tematske večeri i sl., a u slobodno vrijeme za sudionike su organizirane sportske aktivnosti, šetnja i uživanje u prirodi te kupanje na bazenu i jezeru.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.