Hrvatski radio

Radio Osijek

14. Memorijal Darka Paurića

04.05.2023.

22:35

Autor: HRT Radio Osijek

Najbolji hrvatski tamburaši

Najbolji hrvatski tamburaši

Foto: Ana M.Š. / HRT Radio Osijek

Za manje od mjesec dana Radio Osijek proslavit će 80. rođendan. Uvod u jubilej bio je 14. Memorijal prerano umrloga glazbenog urednika Darka Paurića. Najbolji hrvatski tamburaši u četvrtak su održali koncert u potpuno ispunjenoj dvorani Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića


Kao i prethodnih godina kazališna dvorana  Branku Mihljevića čije se ime također vezuje uz povijest Radio Osijeka i njegovu glazbenu redakciju, bila je premala da primi sve ljubitelje tamburaške glazbe i sve koji su u sjećanju sačuvali glazbenog urednika Darka Paurića. Memorijal je bio način kako se odužiti Darku koji je oko sebe okupljao ljubitelje tambure i na radiju predstavljao njihove prve izvedbe. Pravi izbor za koncet bili su Najbolji hrvatski tamburaši koji ove godine obilježavaju 35 godina scenskog nastupa. "Koncertom ćemo pokazati koliko radio Osijek voli Slavoniju, tradiciju i tamburšku pjesmu" najavila je njihov nastup naša popularna voditeljica i urednica Ritma šokadija Danijela Šandor. 

Vranac, Andrija Čordaš, Sve ću prodat sutra, Zamiriši Slavonijo i druge izvedbe koje su već ušle u povijest tamburaške glazbe nisu se samo izvodile na pozornici. Vokalni orkestar od nekoliko stotina grla pratio ih je iz gledališta. Sinergija jednih i drugih i emocije bez zadrške još su jednom pokazali povezanost tamburaša sa slušateljima. Pjevali su i predstavnici grada i županije, predsjednik gradskog vijeća Tihomir Florijančić i župan Ivan Anušić, te doajeni tamburaške glazbe Stjepan Jeršek Štef i Šima Jovanovac. 

"Najbolji za najbolje slogan je večerašnjeg koncerta. Bez lažne skromnosti osjećamo da je tome tako", rekao je urednik Radio Osijeka Davor Lončarić koji je ispratio i prethodnih 13 memorijala zajedno sa Zvonimirom Mandićem i Danijelom Šandor.Memorijal se neprekinuto izvodi od samog početka. Pauzu nismo napravili ni u vrijeme pandemije korona virusa, samo smo se prilagodili trenutačnoj situaciji", rekao je Davor Lonačarić. Na kraju je i pozvao sve na veliku rođendansku svečanost, 80 godina neprekinutog rada Radio Osijeka koja će se održati 1. lipnja.


Galerija
Ispunjeno gledalište, Foto: Ana M.Š./HRT Radio Osijek
Voditeljica Danijela Šandor, Foto: Ana M.Š./HRT Radio OsijekIspunjeno gledalište, Foto: Ana M.Š./HRT Radio OsijekIspunjeno gledalište, Foto: Ana M.Š./HRT Radio Osijek

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.